13:09 13.07.2021

ПрАТ "Квіти України" звертається до ЗМІ та органів влади з вимогою втрутитися та припинити порушення закону

2 хв читати

12 липня 2021 року на територію і в приміщення ПрАТ "Квіти України" відбулося незаконне проникнення близько 30 осіб, які зламали частину огороджувального металевого паркану, власними авто заблокували рух проїзної частини по вулиці Січових Стрільців та будівельної техніки.

Невстановлені особи мали при собі заздалегідь заготовлені предмети для пошкодження майна.

Значну роль у організації масових заворушень відігравав народний депутат України від правлячої партії "Слуга народу" Дмитро Гурін. Своїми закликами у соціальних мережах він підбурював громадськість, своїми неаргументованими словами про незаконність робіт намагався викривити суспільну думку, а також брав участь у незаконному проникненні до чужої приватної власності, яка на даний момент є суспільно-небезпечним об’єктом, що може створити загрозу для життя та здоров’я оточуючих. Наразі щодо його дій складено заяву до правоохоронних органів.

ПрАТ "Квіти України" є власником будівлі з 2020 року, всі роботи ведуться за законом, є всі відповідні дозволи, які ми готові продемонструвати громадськості. А Rockwill Group, яка є інвестором цього проекту, включає в себе Rockwill Wealth Solutions (Великобританія) і RWS Immobilien (Чеська Республіка). Вона реалізувала понад 20 проектів в країнах Європи. Ці проекти стосуються успішної реконструкції та реставрації об'єктів нерухомості в історичній забудові міст.

Ми вважаємо акцію, що вчиняється проти нас протиправною, зокрема такою, що суперечить праву власності, яке гарантується Конституцією України. Ця організована акція переросла в псування майна з нанесенням шкоди юридичній особі, вандалізм, хуліганство, блокування даних містом прав на діяльність по реконструкції будівлі, підбурювання громадськості до протиправних дій.

Вважаємо, що такими діями активісти відштовхують потенційних інвесторів від бажання працювати як в Києві, так і в інших містах України. Таки акції демонструють, що в країні не цінують право власності і дають сигнал суспільству, що подібні дії можливо вчиняти щодо будь-якого об’єкту.

Будівля "Квіти України" взагалі не цікавила активістів, коли в ній розташовувався супермаркет, який торгував цигарками та алкоголем. Її долею почали опікуватися, коли розпочалися роботи по відновленню.

Ми готові до раціонального діалогу в цивілізованій обстановці зі збереженням правових норм і правил гуманного спілкування. Ми готові відстоювати свої права і права тих, хто розуміє, що місту потрібні сучасні проекти, в судових органах.

Ми закликаємо представників ЗМІ пригадати не тільки про свої права, а й професійні обов’язки, професійну гідність та журналістські стандарти - бути неупередженими та висвітлювати позицію всіх сторін конфлікту.

А правоохоронні органи - вчасно та адекватно реагувати на ситуацію, що склалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА