15:56 22.07.2021

"В інтересах Президента, щоб чиновники Офісу президента не втручалися в процес обрання директора Бюро економічної безпеки України" - Олександр Данилюк

2 хв читати
"В інтересах Президента, щоб чиновники Офісу президента не втручалися в процес обрання директора Бюро економічної безпеки України" - Олександр Данилюк

Президент Зеленський може забезпечити невтручання свого Офісу в процес обрання директора БЕБ. Це в інтересах Президента. Про це заявив співзасновник Центру національної стійкості та розвитку Олександр Данилюк.

На думку Данилюка, Президенту та суспільству вигідно, щоб БЕБ очолив директор, який ніколи не працював у ДФС чи інших репресивних/каральних органах. Це можливість зупинити побори та утиски бізнесу. Це додатковий аргумент для інвесторів вкладатись в Україну.

Незалежний від Офісу президента директор БЕБ – це союзник президента у боротьбі з корупцією. На відміну від слабкого директора, який чекатиме вказівок від Офісу президента. Адже інші служби (СБУ, поліція. прокуратура) чинитимуть опір цій боротьбі.

Директор БЕБ, незалежний від ОП, - це можливість для президента контролювати своїх друзів та своє оточення.

За словами Данилюка, Бюро є інститутом з великими можливостями. Бюро стане або потужним ресурсом у боротьбі з корупцією, або новим інструментом влади для політичного шантажу і здирництва бізнесу. Тому важливо, щоб формування БЕБ передбачало залучення нових спеціалістів, які не працювали раніше у корумпованих правоохоронних органах. В іншому разі, наприклад в разі призначення директором БЕБ голови ДФС Вадима Мельника, БЕБ буде дискредитоване з першого ж дня. 

Бюро економічної безпеки - це новий центральний орган державної влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, які посягають на функціонування економіки держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА