09:30 30.07.2021

Мінцифра впроваджує інтерактивні дашборди для Системи онлайн-моніторингу

2 хв читати

У зв’язку із запуском Системи онлайн-моніторингу та оцінки якості послуг Міністерство цифрової інформації впровадило сучасні інтерактивні дашборди Tableau. Система онлайн-моніторингу забезпечує збір та зберігання інформації про замовлені та надані адміністративні послуги, а також про параметри їх надання.

Як говорить керівниця експертної групи з моніторингу та оцінки якості публічних послуг Директорату системного розвитку надання адміністративних послуг Мінцифри Марина Бобраніцька, раніше аналіз інформації здійснювався у форматі Excel із застосуванням пакету програм Microsoft Office або Google Docs. На жаль, ці програми не передбачають належним чином організовані коннектори із таблицями SQL, а також іншими базами даних, механізми очищення та трансформації даних у потоці та динамічне оновлення інформації.

Збір даних щодо функціонування Центрів надання адміністративних послуг та процес моніторингу даного сервісу активно розвивається в напрямку автоматизації. Тому виникла необхідність впровадження більш сучасного інтерактивного застосунку.

Інноваційний підхід у бізнес-аналітиці дає можливість приймати більш оперативні та точні рішення і значно скорочує терміни, необхідні для їх виконання.

"Продукти Tableau проєктуються так, щоб максимально спростити для користувачів роботу з даними. Компанія Tableau надає фахівцям доступ до групи інформаційних панелей, що відображають широкий ряд показників. Дашборди підтримують абсолютно різні формати вихідної інформації: таблиці, інфографіку і статистичні файли", — коментує Анна Догода, Business Development Manager Tableau в Україні.

Впровадження сучасних інтерактивних дашбордів для Системи онлайн-моніторингу дозволяє фахівцям Міністерства цифрової інформації оперативніше опрацьовувати дані, удосконалюючи при цьому структуру та якість отриманої інформації та більш ефективно аналізувати результати.

"Tableau застосовується під час розробки інформаційної системи та для перевірки логіки зв’язків у SQL-таблицях. Це дозволило доопрацювати нашу систему та виправити низку помилок", — розповідає Марина Бобраніцька, керівниця експертної групи з моніторингу та оцінки якості публічних послуг Директорату системного розвитку надання адміністративних послуг Мінцифри.

Швидкість обробки інформації для звітів дуже впливає на роботу всієї системи в цілому. Інтерактивні дашборди дають можливість контролювати час надання послуг, попит на послуги, а також виявляти інші тенденції у сфері надання адміністративних послуг. Наприклад, завдяки впровадженню дашбордів Центри надання адміністративних послуг матимуть статистику в якості аналітичного інструменту для прийняття управлінських рішень. Це позитивно позначиться на якості надання послуг.

Довідка

SOFTICO — офіційний партнер Tableau в Україні зі статусом Silver Reseller. Систему інтерактивної бізнес-аналітики Tableau застосовують у роботі та навчанні понад 65 000 людей у 100 країнах світу, в тому числі співробітники таких компаній як: Amazon, BP, Apple, Wargaming (розробник - World of Tanks), Walmart, Heineken, Starbucks, Pfizer, Coca-Cola, Bank of America та Barclays.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА