11:22 05.08.2021

Шахтар прийматиме "незручного" для себе суперника з Олександрії

2 хв читати

В перерві між матчами кваліфікації Ліги чемпіонів проти бельгійського Генка, донецький Шахтар в третьому турі УПЛ прийматиме Олександрію (07.08, 19:30). Головну увагу тренерського штабу Роберто Де Дзербі прикуто до єврокубкових завдань, але й старт внутрішнього чемпіонату також дуже важливий зі стратегічної точки зору. Зараз аналітики Parimatch дають Шахтарю 81% на перемогу проти 6% в Олександрії, нічия оцінюється у 13%.

Минулий сезон Олександрія завершила на 9 сходинці турнірної таблиці, що не задовільнило менеджмент клубу та його фанатів. Це призвело до зміни головного тренера, а на місце Володимира Шарана прийшов Юрій Гура зі своїм штабом. Також в міжсезонні відбулось серйозне кадрове підсилення, до клубу приєдналися нові виконавці, серед яких аргентинець Клаудіо Спінеллі, який належав Дженоа, захисник малійського походження Боурама Фомба та добре відомий українським вболівальникам Сергій Рибалка. Суттєве підсилення для містян, які прагнуть повторити своє найбільше досягнення – бронзові нагороди УПЛ сезону 2018/19.

Напередодні гірники у виїзному матчі проти бельгійського Генка здобули дуже важливу вольову перемогу 2:1, та покращили шанси потрапити до наступного кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Тож, перед грою з Олександрією гірники матимуть гарний настрій, і, навіть, якщо тренер дасть відпочити провідним гравцям, на лаві запасних Шахтаря є чимало непоганих виконавців, які очікують на свій шанс проявити себе.

В минулому сезоні ці команди двічі зустрічалися між собою в рамках Прем’єр-ліги і Шахтар здобув лише один заліковий пункт. В 10 турі була розписана нічия 1:1 на НСК Олімпійський, а в квітні вже цього року Олександрія вдома перемогла із рахунком 2:0. В останні роки принциповість цього протистояння зростає і за ним завжди цікаво спостерігати, тому сподіваємось, що цього разу команди також подарують вболівальникам чудову гру. Щодо перших двох турів, то команда Юрія Гури встигла відзначитись двома сенсаційними результатами. В першому матчі вони на виїзді здолали Зорю, а вже у другому не менш сенсаційно мінімально поступились Минаю. У гірників перші результати в сезоні більш стабільні. В матчі з Інгульцем була здобута перемога 2:1, а в другому турі не мав шансів Львів – 3:0.

Без сумнівів, для Шахтаря зустріч з Олександрією буде не стільки репетицією перед грою з Генком, скільки непростою боротьбою за важливі три очки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА