20:37 23.08.2021

Представники Саудівської Аравії вивчають українські стартапи

2 хв читати

В Україну з неофіційним діловим візитом прилетів впливовий чиновник та підприємець із Саудівської Аравії Абдулрахман Алолая, який створив аналог «Кремнієвої долини» в своїй країні.

Він СЕО інвестиційної кампанії TaibahVally та один з керівників національної інвестпрограми «Saudi Vision 2030», яка шукає найбільш прибуткові та інноваційні напрями для інвестицій. Суверенний фонд Саудівської Аравії , з якого і фінансується програма, є одним з найбільших інвестфондів у світі.

Зустріч відбулася у Міністерстві цифрової трансформації. Для гостя презентували застосунок Дія та розказали про напрацювання у сфері цифрової держави. Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ Олександр Борняков пообіцяв надати перелік найбільш успішних українських стартапів та всіляко сприяти співпраці.

"Україна дуже цікава для нас, оскільки має великі напрацювання в сучасних технологіях, тут  висококваліфіковані кадри і цікаві стартапи. Разом з тим інвестиційний ринок знаходиться на ранніх стадіях розвитку і це вдалий період для інвестування", – вважає Абдулрахман Алолая.

Також Абдулрахман Алолая відвідав офіси кількох українських технологічних компаній, серед яких UNITCity.

"В Україні є велика кількість цікавих ІТ-розробок. Проте, слабкий маркетинг цих сервісів на арабському ринку призводить до того, що там про це не знають. Ми хочемо це виправити", ­­– говорить український підприємець Олександр Чечуга.  Він з партнерами запросив арабського інвестора до України. Дмитро Буравель і Олександр Чечуга ­– співвласники української компанії BlockHunter, яка займається виробництвом та поставками обладнання для майнінгу, блокчейн-технологіями, розробляють системи зберігання електроенергії та технології з переробки відходів; Роман Мовчан – власник і CEO компанії  PrimeBerry, одного з найбільших  виробників та експортерів ягід. Ці компанії вже зуміли вийти на саудівський ринок і готові допомогти іншим українським стартапам.

Найбільше гостя з Саудівської Аравії зацікавили українські розробки в сферах освіти, блокчейна і цифрові державні сервіси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА