16:10 31.08.2021

Київська Академія мистецтв вийшла під Київраду на пікет через свавілля деяких депутатів "Слуг народу"

2 хв читати

Сьогодні, у вівторок 31.08.2021, весь педагогічний колектив Київської Академії мистецтв вийшов на пікет проти тиску, що чиниться на викладачів та керівників Академії.

Зі слів викладачів, причиною тиску на їх заклад є земля та будівля Академії, що розташовані на Оболонській набережній. Сусідню з Академією ділянку ще в 2017 році отримав приватний забудовник, проте до сих пір він не розпочав будівництво. При цьому поділ землі було здійснено таким чином, що всі під’їзні шляхи і комунікації Академії залишились на ділянці, що має перейти приватній структурі. На думку керівництва Академії, це було зроблено штучно, щоб в подальшому прибрати до рук землю та будівлю самої Академії.

В 2018 році забудовник звертався в Академію, щоб отримати доступ на проведення геологічних та інших робіт, проте отримав відмову, після чого на керівництво Академії розпочався безпрецедентний тиск, який триває до сьогодні. До процесу залучені деякі із батьків, які під приводом боротьби із ректором розгорнули цілу компанію по дискредитації всього керівництва закладу і паралельно також зібрали пікет під будівлею Київради.

Ці ж батьки, зі слів викладачів, свого часу організували благодійні фонди при Академії і незаконно збирали гроші з батьків учнів та студентів, що було припинено з приходом нового керівництва Академії. Згодом діяльністю цих фондів зацікавилась столична прокуратура і відкрила ряд кримінальних проваджень.

Ситуація набула нового розвитку, коли минулого тижня п’ятеро депутатів Київської міської ради від "Слуг народу" - Михайло Присяжнюк, Владислав Трубіцин, Юрій Федоренко, Євген Кузьменко та Вітренко А.О. (він же – заступник міністра освіти і науки) увірвалися у будівлю Київської академії мистецтв та почали принижувати науково-педагогічний склад Академії, що викликало обурення всього колективу закладу і змусило викладачів вийти на пікет.

Керівництво закладу вважає, що батьки та депутати лобіюють інтереси приватного забудовника і намагаються змістити "незручного" їм ректора, щоб забрати привабливу ділянку та будівлю Академії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА