14:05 16.09.2021

У Києві відкрилася фотовиставка "Незалежність – це я. Незалежність – це ми. 30 історій змін до річниці відновлення незалежності"

3 хв читати

З 15 вересня до 1 жовтня у Києві триватиме фотовиставка «Незалежність – це я. Незалежність – це ми. 30 історій змін до річниці відновлення незалежності».

30 світлин про діяльність громадських організацій будуть експоновані на пішохідному мосту між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів.

У фокусі кожної світлини – люди. Це активісти, волонтери та благодійники, які щодня роблять значний особистий внесок у розвиток України та покращення життя українців. 

Виставку-діалог відкрили Роман Лелюк, директор департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації та Володимир Шейгус, виконавчий директор громадської організації ІСАР Єднання, яка є ініціатором фотоподії.

Організації громадянського суспільства дуже багато зробили для незалежності України. І Помаранчева революція, і Революція гідності могли б елементарно не відбутися без достатньої кількості громадських активістів, які мали досвід та розуміли, що потрібно робити. 

За 30 років багато громадських організацій виросли з невеликих ініціатив, які робили лише перші кроки в активізмі, до потужних структур, які впливають на політику і економіку, адвокатують зміни та спільно з різними міністерствами і відомствами напрацьовують нове законодавство”, – зазначив Володимир Шейгус.

Відбір 30 організацій-учасників, представлених на світлинах виставки, здійснювався за принципом охоплення всієї географії України та різних сфер діяльності (екологія, освіта, підтримка людей з інвалідністю, ветеранів, емігрантів, опіка і допомога дітям, сфера культури та спорту, правова допомога тощо). І це лише невелика вибірка громадських ініціатив, які разом з іншими покращують якість життя людей в країні. 

Серед “змінотворців” екологічні Let`s Do It Ukraine та Zero Waste, зоозахисні “Степ” та “Команда порятунку тварин”, ветеранські “БратуБрат” та Invictus Games і багато інших. 

Одна з ініціатив, діяльність якої висвітлено в рамках фотовиставки, – Громадянська мережа «ОПОРА». З 2007 року вона проводить наймасштабніші кампанії спостереження за виборами в Україні, до яких було залучено понад 25000 навчених та мотивованих громадян, проводить паралельні підрахунки голосів, які в понеділок після дня голосування дають чітке і правдиве розуміння кінцевого результату виборів, реалізує масштабні адвокаційні кампанії у сфері політичних прав, в результаті яких було прийнято прогресивні норми Виборчого кодексу та інших законів. 

Ольга Айвазовська, голова правління Всеукраїнської громадської організації Громадянська мережа «ОПОРА», на відкритті нагадала, що минулого року Україна у Рейтингу демократії видання The Economist потрапила до когорти країн, в яких відбуваються абсолютно конкурентні та демократичні вибори, чого не досягли інші пострадянські держави.

Переконана та впевнена, що роль нашої громадської організації в цьому була однією з провідних”, – зазначила очільниця ОГС.

Автори світлин виставки-діалогу відомі українські фотографи – Олександр Хоменко, Павло Пашко, Сергій Нужненко, Сергій Коровайний, Христина Кулаковська, Маркіян Лисейко, Юрій Стефаняк, Валентина Уварова та Олексій Карпович.

Громадські організації в моєму розумінні близькі до стартапів в тому сенсі, що вони покликані задовольняти певні запити суспільства: на рівність прав людей, на свідоме ставлення до навколишнього середовища і тварин, на задоволення потреб незахищених верств суспільства тощо, – зазначає фотограф та впорядник виставки Олександр Хоменко

Задача фотовиставки показати на прикладі великих і малих організацій, які працюють із найрізноманітнішими проблемами, їхній вплив на життя людей, на ті зміни, які покращують нашу країну”.

Ознайомитися зі світлинами фотоподії також можна онлайн за посиланням https://independence.ednannia.ua/ 

Виставка організована  завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», а також у межах проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства України», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Відкриття фотовиставки відвідали понад 130 представників різних громадських організацій.

З приводу додаткової інформації звертайтесь:

Ольга Ситнік, +380507643420

[email protected]

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА