15:38 21.09.2021

Віктор Ющенко, Ростислав Валіхновський, Мілош Ягушевський стали почесними професорами Міжнародного Європейського Університету

2 хв читати
Віктор Ющенко, Ростислав Валіхновський, Мілош Ягушевський стали почесними професорами Міжнародного Європейського Університету

16 вересня в конференц-залі МЕУ на урочистому засіданні Вченої Ради відбулася церемонія вручення Дипломів Почесних професорів.

Відкрив урочисту церемонію в. о ректора доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, заслужений працівник освіти України Олег Семенович Падалка.

 Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Алла Наволокіна під оплески присутніх членів Вченої Ради та гостей оголосила одноголосне рішення членів Вченої Ради Міжнародного Європейського Університету про присвоєння звань Почесних професорів МЄУ Віктору Андрійовичу Ющенку, Мілошу Ягушевському й Ростиславу Любомировичу Валіхновському за плідну співпрацю в галузі підготовки і виховання молодих фахівців, значний внесок у забезпечення навчального процесу та наукових досліджень Міжнародного Європейського Університету.

Ющенку, Валіхновському та Ягушевському в зв'язку з присвоєнням цього звання були вручені відповідні дипломи, медалі та мантії.

Почесні професори звернувся до аудиторії, висловивши щиру вдячність за отримані звання та можливість поспілкуватися з студентством у стінах вишу.

“Нагадаємо, що під час перебування на посаді Прем’єр-міністра та Президента України Віктор Ющенко зробив вагомий внесок у розвиток освіти, науки й культури, піднявши соціальний статус вчителя та забезпечивши високу підтримку університетам, а багатьом ректорам у цей час було присвоєно найвищу державну нагороду – звання Герой України. За його сприяння була прийнята «Національна доктрина розвитку освіти в Україні ХХІ ст.», що визначає стратегію й основні напрями її розвитку, а пріоритетом стає особистісна орієнтація освіти, інтеграція української освіти в європейський та світовий простір та багато ін. Додамо, що почесний ступінь Honoris causa, дослівно “заради пошани”, “честі заради”, “почесний” додають до назви наукового ступеня або вченого звання. Цей титул присуджують видатним науковцям та діячам на знак особливої честі,” – наголосила проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Алла Наволокіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА