11:53 24.09.2021

Ощадбанк підбив підсумки чотирирічної роботи програми "Будуй своє"

2 хв читати
Ощадбанк підбив підсумки чотирирічної роботи програми "Будуй своє"

Чотири роки тому Ощадбанк запустив загальнонаціональну програму комплексної підтримки малого бізнесу "Будуй своє", яка дала старт розвитку окремого напряму мікро-, малого та середнього бізнесу. В рамках програми для початківців-підприємців було створено однойменний освітній портал "Будуй своє".

Основні досягнення програми:

- В Ощадбанку запущено мікрокредитування[1]. Понад 3 млрд грн мікрокредитів (до 5 млн грн) видано 6,3 тис. українських підприємців на розвиток та модернізацію різноманітних напрямів бізнесу. Переважну більшість таких позик надано фізичним особам-підприємцям у населених пунктах до 50 тис. осіб. Лише у 2021 році надано 1,5 млрд грн мікрозаймів.  При цьому портфель таких кредитів досяг 1,9 млрд грн.

- Загальний кредитний портфель ММСБ збільшився в 4 рази і становить майже 8,5 млрд грн. Ощад – один з лідерів державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» та найбільший кредитор бізнесу за державними гарантіями на портфельній основі.

- Кількість ММСБ-клієнтів Ощадбанку збільшилась більш ніж удвічі та перевищила 200 тис.

- Створено потужну партнерську мережу – на сьогодні вже більше 250 компаній пропонують спеціальні вигідні умови учасникам програми.

- Майже 2,6 млн користувачів відвідали портал «Будуй своє», щоб удосконалити свої знання та набути корисні навички для започаткування та ведення власної справи. Понад 80 тис. зареєструвались та отримали доступ до спеціальних пропозицій від 11 компаній. На порталі зібрано понад 500 оригінальних публікацій та статей. YouTube-канал «Будуй своє» – це понад 300 відеороликів з інтерв’ю, лекціями, навчальними матеріалами. Загальна кількість переглядів – майже 8 млн. Більш як 100  тис. користувачів у Facebook та понад 15 тис. – в Instagram щодня отримують корисну інформацію на сторінках програми.

«Програму «Будуй своє» можна вважати успішною, адже вона об’єднала зусилля багатьох стейкхолдерів, які активно допомагають розбудовувати українське підприємництво. Поглиблення співпраці Ощаду з мікро-, малим та середнім бізнесом є стратегічним напрямом розвитку, і тому «Будуй своє» ще довго залишатиметься важливою частиною нашої співпраці з цим сектором економіки», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

У 2021 році Ощадбанк визнано кращим банком для підприємців у рамках рейтингу «ТОП-100. Рейтинги найбільших. Фінанси».

[1] Программа микрокредитования в Ощаде была запущена в рамках общенациональной программы «Будуй своє» три с половиной года назад. Продукт разработан с помощью Немецко-украинского фонда и Франкфуртской школы финансов и менеджмента при содействии стратегического партнера Ощадбанка - Европейского банка реконструкции и развития.

Прес-служба Ощадбанку

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА