12:43 24.09.2021

Обсяг реалізованої промислової продукції на Черкащині у І півріччі 2021р. зріс на 22%

2 хв читати
Обсяг реалізованої промислової продукції на Черкащині у І півріччі 2021р. зріс на 22%

Обсяг реалізованої промислової продукції у Черкаській області  за результатами 6 місяців 2021 р. зріс на 22% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Подальший розвиток промисловості Черкащини має відбуватиметься за рахунок збільшення інвестицій у модернізацію заводів та будівництва нових підприємств, - вважає голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

 Обсяг реалізованої промислової продукції у Черкаській області  за результатами 6 місяців 2021 р. зріс на 22% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За даними держстату січні-липні 2021 р. підприємства області продали промислової продукції, включаючи товари та послуги, на загальну  суму - 50,4 млрд. грн. Завдяки такому результату Черкащина посіла 8-е місце у рейтингу українських регіонів і це, незважаючи на те, що область вважається аграрною.  

Згідно з повідомленням Черкаської ОДА, у першому півріччі нинішнього року лідером зростання обсягів виробництва є добувна промисловість та розроблення кар’єрів –  збільшення на 28,9 % до аналогічного періоду 2020 р. Зважаючи на важливість розвитку високотехнологічного виробництва  важливим є  зростання в машинобудуванні на 13,4%. У перші шість місяців 2021 р. суттєво поліпшили свою динаміку підприємства-експортери. В Черкаській області працює 80 підприємств в галузі машинобудування, які експортують близько 20 % своєї продукції. Серед основних експортних позицій - устаткування для харчової, текстильної, хімічної галузей промисловості, кар'єрного обладнання, виробництво автобусів, автомобілів тощо. Важливим в умовах пандемії стало зростання виробництва основних фармацевтичних продуктів та препаратів – на 12,0 %.

 "Ключовим драйвером подальшого розвитку промисловості Черкащини має стати збільшення інвестицій в модернізацію заводів та будівництво нових підприємств, - вважає голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. - Наша команда  конкретними діями допомагає всім інвесторам. В разі необхідності ми разом долаємо бюрократичні бар’єри та спрощуємо й прискорюємо процес розбудови нових виробництв. Для інвесторів мій особистий телефон працює у режимі 24/7".

Нагадаємо, 15 вересня 2021 р. на території Черкащини відкрито новий завод з переробки кукурудзи та калібрування зерна з іноземними інвестиціями. Серед інвестиційних проєктів регіону, що розміщенні  інвестиційному порталі Черкаської ОДА, - створення підприємства з утилізації твердих побутових відходів з рекуперацією електроенергії в Балаклеї та відновлення виробництва конкурентоспроможних металовиробів на підприємстві  "Маньківський механічний завод".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА