18:34 24.09.2021

Рівнегаз: 93% споживачів своєчасно cплачують за розподіл газу

2 хв читати
Рівнегаз: 93% споживачів своєчасно cплачують за розподіл газу

Станом на 1 вересня 93% споживачів Рівненщини своєчасно розрахувалися за послугу доставки газу. Інша частина споживачів затримує оплату рахунків. Загальна сума боргу перед компанією сягнула 11,5 млн грн.

За 8 місяців 2021 року за послугу розподілу газу повністю розрахувались понад 72 тис. споживачів Рівненщини. З них, 20тис. клієнтів оплатили розподіл газу до кінця року.

"АТ "Рівнегаз" вдячне клієнтам, які вчасно розраховуються за послугу розподілу газу. Адже ці кошти спрямовуються на підготовку газових мереж до опалювального періоду, утримання та обслуговування газопроводів, функціонування аварійно-диспетчерської служби, що працює в режимі 24/7, виплату заробітної плати працівникам, оновлення газових мереж та забезпечення цілодобової роботи усіх технологічних процесів для надійної експлуатації газорозподільної системи області." - зазначив комерційний директор товариства Віктор Осницький.

Наразі із 266 тисяч споживачів, яким АТ "Рівнегаз" здійснює доставку газу – 5 тисяч клієнтів із 1 січня 2020 року жодного разу не оплатили надану послугу. Газова компанія змушена стягувати борги у примусовому порядку. Впродовж восьми місяців цього року компанія понад тисячу разів зверталася до судів Рівненської області щодо примусового стягнення з несумлінних споживачів заборгованостей по сплаті послуг за розподіл природного газу на суму більше 1,2 млн. гривень.

За відсутності оплати, стягнення боргу зі споживачів здійснюється у судовому порядку.  У такому випадку, крім суми боргу,  доведеться сплатити ще судові витрати та виконавчий збір. Ризикують неплатники втратити субсидію та залишитися без газопостачання.

20 серпня 2021 року набрав чинності Закон України №1657-IX зі змінами - знято мораторій на припинення надання комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість. Заборона на відключення діятиме тільки в регіонах, де встановлено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки.

Нагадаємо, відключення за несплату рахунків потягне за собою додаткові витрати споживача на компенсацію підключення та оплату нарахованих штрафних санкцій. Своєчасний розрахунок гарантує стабільне та якісне надання послуги.

Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн. споживачів газу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА