12:55 04.10.2021

Українці зекономлять вдвічі на платіжках за газ у жовтні, перейшовши від постачальника "останньої надії" до ГК "Нафтогаз України"

3 хв читати

Побутові споживачі природного газу, яких обслуговує постачальник "останньої надії" (ПОН) і які приєднаються до Газопостачальної компанії "Нафтогаз України", мають можливість економити 52% на оплаті за газ у жовтні 2021 року. Це особливо актуально, адже початок опалювального сезону відбудеться за планом.  

Звертаємо увагу, що ГК "Нафтогаз України" не встановлює ціну для клієнтів ПОН. Ціна вираховується щомісячно за спеціальною формулою, розробленою у рамках Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника "останньої надії", затвердженого постановою КМУ від 30.09.2015 № 809. Формула враховує певні ризики для постачальника "останньої надії", фактичні ціни природного газу на європейських газових хабах, поточний обмінний курс гривні до євро та низку інших актуальних ринкових чинників.  

Зокрема, середньоарифметичне значення фактичних цін газу на європейських хабах у вересні 2021 року, відповідно до інформації біржі Powernext/EEX, склало 60,575 євро за МВт-год. У порівнянні у серпні 2021 року середньоарифметичне значення цін складало 43,701 євро за МВт-год, тобто майже на 30% нижче за значення у вересні. 

З урахуванням коефіцієнту, який відображає співвідношення одиниць енергії (МВт-год) та об’єму, а також поточного обмінного курсу гривні до євро і спреду, ціна на природний газ для клієнтів постачальника "останньої надії" у жовтні становитиме 16,56 грн за куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).   

Клієнти постачальника "останньої надії" протягом 60 днів мають обрати ринкову газову компанію та укласти з нею договір, щоб отримати вигіднішу ціну на газ. Усього в Україні газ побутовим клієнтам постачають понад 50 компаній. Порівняти їхні ціни та тарифні пропозиції можна на онлайн-ресурсах "ГазПравда" або "Газотека". 

Щоб скористатися усіма сервісними перевагами та вигідними ціновими пропозиціями, клієнтам, які отримують газ шляхом страхового механізму, необхідно подати заявку та стати комерційним клієнтом ГК "Нафтогаз України". Станом на 24 вересня 2021 року,  компанія постачає газ уже понад 1,2 мільйона українцям за однією з найвигідніших цін - 7,96 грн за куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) у рамках річного тарифного плану "Фіксований". Ця ціна для комерційних клієнтів не збільшуватиметься протягом року - з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року. Клієнти, які подадуть заявку та приєднаються до тарифного плану ГК "Нафтогаз України", як цінового лідера на ринку, зможуть платити за куб газу у жовтні на 8,06 гривень менше. 

Подати заявку на приєднання до ГК "Нафтогаз України" можна кількома зручними способами: онлайн - на сайті gas.ua або у вебверсії Приват24; офлайн - у мережі ПУМБ, Ощадбанку, ТАСКОМБАНК, Ідея Банк, через мережу агентів СГ "ТАС", у відділеннях Нової пошти у Полтавській області, а також у центрах оплат та підключень ГК "Нафтогаз України". Для оформлення заявки клієнту потрібно заповнити коротку форму та надати кілька документів: паспорт, ІПН, документ про право власності на житло та згоду співвласника, якщо право власності оформлено на кількох співвласників житла, а також вказати EIC-код (16-значний персональний газовий номер об’єкта). 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА