15:45 05.10.2021

Відсторонення Разумкова — чергове порушення регламенту і спроба взяти парламент під контроль Офісу президента

2 хв читати
Відсторонення Разумкова — чергове порушення регламенту і спроба взяти парламент під контроль Офісу президента

Народні депутати з порушеннями регламенту відсторонили Дмитра Разумкова від посади спікера Верховної Ради. За правилами, сьогодні повинно було би розглядатися голосування з приводу внесення питання про відставку спікера в порядок денний. У такому разі спікер має 10 днів на те, щоб надати звіт Рахунковій палаті щодо своєї роботи. Потім, згідно з правилами, це питання мало би голосуватись. Але ми бачимо, що для монобільшості правил не існує. Партія "Голос" вважає, що регламент знову цинічно паплюжать.

"Спікера відсторонили з його посади на час розгляду питання щодо його відставки — на два дні. Це відбулося з грубим порушенням закону. Жодної аргументації цьому не було. Зараз монобільшість порушує закон і намагається знайти якомога ширшу підтримку. Фракція "Голос" не підтримує відставку спікера, так само, як всі опозиційні фракції.

Але, на жаль, у нас є деякі колеги, які співпрацюють з ОП, і дали за відсторонення Разумкова голоси. Це Олександра Устінова, Ольга Стефанишина та Володимир Цабаль. Звичайно, нам дуже прикро і соромно за них, бо це зрада тих обіцянок, з якими вони йшли в парламент. Це зрада цінностей наших виборців", — наголосила лідерка "Голосу" Кіра Рудик.

Навіть попри те, що Дмитро Разумков почав своє політичне життя як представник провладної команди, ми виступаємо проти його відставки, тому що він дотримується правил і слідує регламенту. Ми вже мали можливість побачити, що відбувається у Верховній Раді, коли монобільшість повністю контролює спікера.

"Влада прагне якомога швидше замінити спікера попри грубі порушення регламенту. Зараз монобільшості це необхідно, щоб збільшити контроль над парламентом, тому рахунок йде на кожен голос. Якщо змінять спікера, опозиція матимете вдвічі, а то й втричі менше можливостей відстоювати свою позицію не тільки з трибуни, а й напряму з журналістами. Оскільки найближчим часом має бути підписаний так званий закон про олігархів, який є неконституційним, це ще одна з причин, чому хочуть замінити спікера так швидко", — наголосила лідерка "Голосу".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА