14:46 11.10.2021

VR Global Partners подала касаційну скаргу на рішення апеляційного суду про недійсність права вимоги до Укрзалізниці

2 хв читати

НЬЮ-ЙОРК, 11 жовтня 2021 р.: 7 жовтня 2021 року VR Global Partners, L.P. (VRGP) подала касаційну скаргу на нещодавнє рішення Північного апеляційного господарського суду, яким було скасоване попереднє рішення Господарського суду м. Києва, що підтвердило законність договору відступлення 2019 року, за яким VRGP придбала прострочені вимоги ПАТ «Промінвестбанк» до Укрзалізниці.

У своїй касаційній скарзі VRGP захищає своє право на придбання проблемних комерційних кредитів відповідно до чітких положень Цивільного кодексу України, а також прецеденту Великої Палати Верховного Суду. VRGP доводить неспроможність штучних конструкцій, використаних в постанові апеляційного суду, в тому числі нелогічної й необґрунтованої думки про те, що продаж кредитів може здійснюватися неплатоспроможними банками, але не може діючими банками.

VRGP також звертає увагу на питання державної політики, на які може вплинути залишення в силі необґрунтованої постанови апеляційного суду. Таке рішення позбавить платоспроможні банки критично важливих засобів для управління своїми кредитними ризиками, що призведе до зниження ставок відшкодування українських банків за простроченими кредитами, посилення системного стресу та загального підриву сили капіталу та стійкості банківської системи.

При тлумаченні справи відповідно до інтерпретації апеляційного суду Україна опиниться в суперечності з нормами банківських систем Європи, Азії та Америки, а також з політичними приписами таких інституцій, як ЄЦБ, МВФ і Банк міжнародних розрахунків, які виступають на підтримку існування потужного вторинного ринку непрацюючих кредитів, включно з активною участю інвестиційних фондів, як вирішального елементу інструментарію для управління проблемними активами в банківських системах.

У світлі виняткової важливості цих питань VRGP просить передати справу на розгляд Великої Палати Верховного Суду.

VR Global Partners, L.P. (VRGP) - інвестиційний фонд з чистими активами інвесторів на суму близько 5 мільярдів доларів. VRGP - один з провідних західних інвесторів в Україну, що має досвід інвестування в країну з 1999 року. VRGP управляється VR Advisory Services Ltd (VRASL). VRASL зареєстрований в Комісії з цінних паперів і бірж США як інвестиційний радник, а VR Advisory Services (UK) LLP, субпідрядний радник з інвестицій VRGP та інших фондів, уповноважений Управлінням фінансової поведінки Великої Британії. Фірма працює через свої головні офіси в Нью-Йорку і Лондоні й обслуговує клієнтську базу провідних західних інституціональних інвесторів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА