20:23 18.10.2021

Чого вимагали мешканці Микільскої Слобідки від Офісу Президента

2 хв читати

18 жовтня громада Микільської Слобідки провела акцію під Офісом Президента. Вийти під ОП киян змусила ситуація, яка склалась навколо території біля Зони Здоров’я поруч з  громадськім пляжем. 

На ФБ сторінці громади району поясняють, чому саме акція проходить під ОП: «забудовник має тісні зв’язки з Офісом Президента, тому веде себе настільки нахабно. Й тому, громада прийшла з пікетом до Володимира Зеленського з проханням відреагувати та втрутитись».

Під час завозу техніки 8 жовтня 2021 року забудовник використовував армію тітушок в балаклавах та автобус спецпризначенців, в результаті чого постраждали кілька місцевих мешканців, люди були направлені до лікарні.  

Після жорстокого побиття людей тітушками мер Києва Віталій Кличко  висловив офіційну позицію міста, але  ситуація не змінилась: забудовник продовжує використовувати всі методи, щоб зламати громаду і силою звести три багатоповерхівки на березі Дніпра. 

Організатори протесту розповідають, що забудовник (ТОВ «Нова Слобідка») використовують маніпуляції проти громади: замовні сюжети, в яких під виглядом місцевих мешканців показують «акторів», які наче дають згоду на будівництво прибережної смуги.

А нещодавно представники забудовника ТОВ “Нова Слобідка” та підрядника ТОВ “ДортБуд” провели прес конференцію, на якій заявили, що нібито, зібрали 3000 підписів під соціальною угодою за будівництво ЖК на вул. Микільсько-Слобідській 7-9, але насправді вони замовили соціологічне дослідження у дослідницької компанії “Ю.С.С.”, що внесена до бази псевдосоціологів, а збираючи підписи людей обманювали, не пояснюючи суті опитування. Потім такі відверто замовні матеріали на прес конференції подавали як думку громади.

У місцевої громади силою відбирають берег, хоча за Генеральним планом є зеленою зоною і частково вже офіційно проголошений рішенням Київради парком

Основна вимога місцевих мешканців – створення Національного Парку Дніпровські острови, на що є всі законні підстави, щоб захистити особливо цінні землі та біорізноманіття прибережної смуги Дніпра. 

Парк в межі якого увійдуть спірні ділянки на березі Микільської Слобідки, що мають охоронний статус і входять в 100 м зону прибережної захисної смуги Дніпра, вся територія Урочище Горбачиха та острови Дніпра, що перебувають під загрозою знищення та бетонування.

Ця громадська територія була незаконно виведена з власності міста ще 15 років тому. Весь цей час громада району намагається створити в рекреаційний зони парк. 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА