11:16 19.10.2021

За три квартали 2021 року чистий прибуток Ощадбанку становить 849 млн грн, операційний прибуток дорівнює 4,6 млрд грн

2 хв читати
За три квартали 2021 року чистий прибуток Ощадбанку становить 849 млн грн, операційний прибуток дорівнює 4,6 млрд грн

За результатами дев’яти місяців 2021 року Ощадбанк звітує про отримання операційного прибутку в розмірі 4,6 млрд грн; порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 4,2 млрд грн. Водночас від’ємний торговий результат (в основному спричинений посиленням гривні і відповідною індексацією цінних паперів у капіталі Ощаду) дорівнює 3,8 млрд грн. Відповідно, чистий прибуток Ощаду за три квартали становить 849 млн грн.

Суттєве підвищення операційного прибутку Ощаду порівняно з минулим роком спричинено зростанням як комісійного, так і процентного доходів. Так, чистий процентний дохід за три квартали становить 9,3 млрд грн, що в 1,6 разу (на 3,6 млрд грн) більше ніж за відповідний період минулого року. Чистий комісійний дохід становить 4,5 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом 2020 року цей показник збільшився на 1,3 млрд грн, або на 40,2%.

Обсяг кредитів, наданих клієнтам за дев’ять місяців, зріс порівняно з початком року на 10,1 млрд грн, або на 15,9%, і становить 73,3 млрд грн. Приріст відбувся як за кредитами суб’єктів господарювання (на 6,5 млрд грн), так і за кредитами фізосіб (на 3,6 млрд грн).

Обсяг коштів клієнтів за дев’ять місяців поточного року в Ощадбанку також збільшився – на 3,4 млрд грн (1,8%) – і становить на звітну дату 188,2 млрд грн.

Значного прогресу Ощадбанк досяг у врегулюванні непрацюючого портфеля. Протягом дев’яти місяців 2021 року показник таких активів, розрахований за методикою НБУ, зменшився на 17 п.п. – з 51% до 34%, або на 17,2 млрд грн. Такого результату вдалося досягти завдяки використанню якнайширшого інструментарію врегулювання проблемної заборгованості.

«Детальну стратегію Ощадбанку уряд затвердив нещодавно – 11 жовтня. Результати трьох кварталів свідчать, що ми вже зараз упевнено рухаємось у напрямі її виконання. Хоча вирішення багатьох амбітних завдань ще попереду, протягом перших дев’яти місяців поточного року нам вдалося покращити ефективність роботи Ощаду», – зауважив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА