13:48 19.10.2021

"Моя мета – зробити так, щоб Понінківська фабрика асоціювалась із екологічністю", – Руслан Сава

2 хв читати

30 вересня, відбувся вихід на повну потужність очисних споруд Понінківської картонно-паперової фабрики після технічного переоснащення. Як зазначив генеральний директор підприємства Руслан Сава, запуск очисних споруд став внеском фабрики в екологічне майбутнє регіону.

"Сьогодні ми присутні на очисних спорудах фабрики, на які скидають стоки не лише підприємства, але й нашого селища. Ми пройшли довгий, проте необхідний шлях для того, щоб ці очисні споруди запустити. Фінансування, активна позиція наших громадян, фахівців, які брали участь в процесі технічного переоснащення очисних споруд допомогли повністю виконаними цю роботу., - і, слава Богу, у нас все вийшло! Сподіваємося, що зніметься ця багаторічна токсичність по відношенню до фабрики і все буде добре", – зазначив Руслан Сава.

Присутні на презентації роботи екологи та активісти також залишилися задоволені оновленими очисними. Як заявив один із місцевих активістів Олександр Коваленко, побудова очисних була масштабною ініціативою керівництва Понінківської картонно-паперової фабрики.

"Тільки-но Руслан Анатолійович Сава став директором, одразу почались роботи по технічному переоснащенню очисних споруд. Ну, і тривали до сьогоднішнього дня, до запуску. Звісно, це гарна подія. Понінка простягається вздовж берега ще кілометрів зо два. Мешканці Понінки можуть рибу ловити. Я – задоволений! Ну, чесно!" – заявив Олександр  Коваленко.

Нагадаємо: Понінківська картонно-паперова фабрика відома тим, що приділяє особливу увагу питанням екології. Зокрема, це один із найбільших вітчизняних виробників продукції, що працює на вторинній сировині з утилізацією відходів паперу. В середньому за рік підприємство переробляє 96 000 тонн макулатури, зберігаючи ліси. А у 2019 році Понінківська картонно-паперова фабрика сплатила понад 2,5 млн грн «екологічного податку». Заради покращення екологічного стану місцевих річок Хомора та Случ, керівництво Понінківської картонно-паперової фабрики розпочало технічне переоснащення очисних споруд, долучивши до нього екологів та громадських активістів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА