13:50 21.10.2021

У Виставковому центрі провели Всеукраїнський містобудівний форум

2 хв читати

Сьогодні, 21 жовтня, у Києві в рамках XI Міжнародної спеціалізованої виставки "Євробудекспо" відбувся Всеукраїнський містобудівний форум. Його організував Національний експертно-будівельний альянс України у Міжнародному виставковому центрі.

До участі у Форумі запросили представників ОДА, РДА, об’єднаних територіальних громад, експертних організацій, а також архітекторів, будівельників, проектувальників, забудовників та усіх тих, хто має відношення до будівництва.

За словами президента НЕБАУ Віктора Лещинського, їхня організація провела цей захід у рамках співпраці з Міжнародним виставковим центром:

"Готуючи програму, намагалися охопити різні напрямки в будівництві: законодавчі моменти, нові технології, аспекти енергоефективності, цифровізацію. Останнім часом головним акцентом нашої діяльності є активне впровадження ВІМ-технологій у проектування, експертизу та будівництво і підвищення енергоефективності будівельної галузі. Зокрема, для присутніх ми продемонстрували дві цікаві презентації з цієї тематики".

На Форумі приділили увагу інноваційним питанням. Так, операційний директор компанії "SUNSAY Energy" Сергій Зінкевич розповів про використання сонячних електростанцій для промислових підприємств: зменшення річних витрат на електроенергію втричі. А директор компанії Allbau Software Юрій Смирнов зупинився на питанні впровадження BIM-технологій.

Крім того, генеральний директор консорціуму "Всеукраїнська агенція розвитку громад та територій" Ольга Букрєєва розповіла про важливість стратегічного планування території:

"Планувальна документація – інструмент, який перетворює бажання на конкретні інвестиційні проекти, надає території та інфраструктуру для інвесторів. Реалізація цього завдання є справою державницької ваги, і саме для досягнення беззаперечного успіху нових державних ініціатив працює наша команда фахівців та експертів містобудівної, землевпорядної та проектної сфер".

До заходу долучився і президент Міжнародної федерації нерухомості FIABCI-International Джорді Рібо. У своєму виступі він наголосив на перспективах розвитку громадських професійних об’єднань у нових умовах світу та можливостях, які надає платформа FIABCI International.

Виконавчий директор НЕБАУ Олександр Пєтушков підкреслив, що всі, хто завітав на захід, змогли представити свої компанії, поспілкуватися у фаховому колі, ознайомитися з новими трендами та підходами у розвитку будівельної галузі. А також мали нагоду відвідати одну з найбільших будівельних виставок року – "Євробудекспо".

Після завершення Форуму президент FIABCI International Джорді Рібо відвідав із робочим візитом члена FIABCI, групу компаній Win Experts. Керівники будівельного хабу презентували почесному гостю великі інфраструктурні проекти, над якими нині триває робота.

А також провели йому екскурсію Національним музеєм архітектури та будівництва, який активно розвивається, поповнюючись новими експонатами.

Партнерами Форуму виступили Міжнародний виставковий центр, FIABCI-Ukraine та ЄвроБудЕкспо 2021.  А медійними партнерами стали журнал ProfBuild та ІА "Оперативна Україна інфо".

Юрій Іванов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА