14:50 25.10.2021

У Клубі експертів пройшов перший захід з популяризації українських вин

2 хв читати

У київському аналітичному центрі "Клуб експертів" пройшов перший з серії заходів, присвячених популяризації вина українського виробництва і перспективам розвитку виноробної галузі України, а також аналізу продукції кращих виробників вітчизняного вина. Захід пройшов за участі та підтримки Одеського Національного Технологічного Університету та об'єднання Укрсадвинпром.

Під час зустрічі учасниками було заслухано доповідь доктора сільськогосподарських наук, професора Одеського Національного Технологічного Університету Наталії Каменєвої на тему "Сенсорний аналіз - інноваційний інструмент розвитку винного сектора".

В ході презентації були представлені результати діяльності виноробної галузі в 2020 році. Так, за минулий рік Україна експортувала 14,4 мільйона літрів вина, що вдвічі більше, ніж в 2019 році, при цьому імпорт вина в Україну в 2020 році зріс на 22% в порівнянні з 2019 роком.

Крім того, доктор наук Наталія Каменєва презентувала науково-навчальну лабораторію сенсорного аналізу вин, відкриту в Національній Академії Харчових Технологій та успішно акредитовану відповідно до міжнародного стандарту якості ISO 17025: 2019.

"На сьогодні лабораторія відповідає всім вимогам і стандартам, створена для сенсорного аналізу харчових продуктів відповідно до міжнародних стандартів, підготовки і навчання експертів сенсорного аналізу, проведення досліджень споживчих переваг в області сенсорного аналізу харчових продуктів", - пояснила науковець.

Засновник "Клубу експертів" Максим Уракін підкреслив, що центр готовий стати майданчиком для популяризації вин українського виробництва.

"Я вважаю, що багато сортів українського вина залишаються недооціненими на споживчому ринку. В рамках даного проекту ми намагатимемося виправити ситуацію", - зазначив він.

Глава об'єднання "Укрсадвинпром", в свою чергу, додав, що державна підтримка вітчизняних виноградарів і виноробів все ще залишається на низькому рівні, що призводить до заповнення ринку імпортними винами, в тому числі низькоякісними.

"У нас найбільше об'єднання в країні в яке входить 80% українських виробників вина, хотілося б, щоб держава системно працювала над програмами підтримки українських виробників, від цього виграє і споживач, і бюджет", - сказав Володимир Печко.

Також в рамках зустрічі було проведено органолептичний аналіз якості 8 зразків провідних українських виробників віна. В дегустації взяли участь вина таких українських виробників: SHABO, Artwinery (Артемівський завод шампанських вин), виноробне господарство Князя П.Н. Трубецького, Frumushika, Beykush winery, Villa Tinta, Stakhovsky Wines, Leleka wines.

Захід пройшов в рамках партнерства з провідним міжнародним дегустаційним конкурсом Odessa Wine Week. Наступний фестиваль Odessa Wine Week пройде з 24 по 29 травня 2022 року в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ

14 березня у Києві відбудеться Саміт експортерів від Forbes – ключова подія для всіх, хто хоче масштабувати свій бізнес на міжнародні ринки

Чому важливо знати бізнес-англійську, навіть якщо ви не підприємець

Київстар на Mobile World Congress 2025: інновації, стійкість і новий рівень мобільного зв’язку

Головна подія з продажів KCCI SALES FORUM пройде 20 березня в КТПП

Девелопер передав тренажери для облаштування спортивної зали у ВЧ 3041 НГУ

Чому володіння англійською підвищує вашу конкурентоспроможність на ринку праці

3-я Міжнародна флебологічна конференція. У фокусі - флебологія сьогодення

Проєкт "Лінія дронів" – можливість потрапити в кращі БПЛА-підрозділи

УВКБ ООН та Міністерство національної єдності об'єднують зусилля для підтримки вимушено перемішених українців та збереженні їхнього зв’язку з домом

ІІ-й Український Інвестиційний Конгрес — Invest in Ukraine + UkraineAgro

РЕКЛАМА

UKR.NET- новини з усієї України

РЕКЛАМА