13:26 26.10.2021

АДС "Чернівцігазу": з початку року опрацьовано 7 тисяч викликів

2 хв читати
АДС "Чернівцігазу": з початку року опрацьовано 7 тисяч викликів

Від споживачів з січня по вересень до аварійно-диспетчерської служби АТ "Чернівцігаз" надійшло 7,5 тис. викликів, переважна більшість яких, стосувалася скарг на характерний запах газу у приміщеннях та біля будинків.

83% заявок, оброблених диспетчерами за дев'ять місяців, пов’язані з витоками блакитного палива. Найбільш поширені причини -  несправний технічний стан мереж або використання застарілого газового обладнання, самостійна його заміна або ж втручання у газову систему непрофесіоналів.

"Щодня ми отримуємо близько 150 дзвінків від буковинців. Взимку кількість звернень зростає, адже збільшується навантаження на мережі й люди частіше використовують газові прилади. Тому ми радимо не нехтувати своєю безпекою та подбати про проведення регулярного технічного обслуговування внутрішніх газових мереж і обладнання", - зазначає начальник центрального диспетчерського управління АТ "Чернівцігаз" Юрій Андронійчук.

 

Згідно з чинним законодавством, відповідальність за внутрішні мережі та їх технічне обслуговування, стан газового обладнання в приватних будинках і квартирах несуть їх власники.

 

Нещодавно у Чернівецькій області сталися дві аварійні ситуації, пов'язані з відсутністю технічного обслуговування газових мереж та обладнання. У помешканні жителя обласного центру вибухнула газова пічка, в іншому випадку - у приватному будинку одного із населених пунктів області, зайнявся газовий котел.

 

Кожна родина може самостійно подбати про свою безпеку, уклавши договір з "Чернівцігазом" або ж іншою компанією, яка має дозвіл на проведення відповідних робіт. Зробити це можна у Клієнтському просторі 104.ua вашого району або ж за телефонами Контакт-центру: 067-444-8-104 або 0372-93-19-04. 

 

ДОВІДКА

Акціонерне товариство "Чернівцігаз" єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. АТ "Чернівцігаз" експлуатує 8 788 км. газопроводів. У 2020 році підприємство протранспортувало близько 254,5 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. АТ "Чернівцігаз" є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА