21:15 09.11.2021

Презентація проекту благоустрою мікрорайону Микільська Слобідка відбулась просто неба

3 хв читати

 

https://lh3.googleusercontent.com/rWazihI4EtONr7ELpSBn2TR7by3D0SUQJpAJuXMBLaiA2EU6hDq9DMcS23M1ACO_JllZ8D-q9HwjALcCBpJ5Qz8P6giCLiHbVDYuJlt-IOHS6Lm3eywDsuV5DVxPM611HkU-E33Q

Компанія-девелопер «Нова Слобідка» стала ініціатором публічного діалогу з архітекторами-урбаністами, владою та жителями мікрорайону Микільська Слобідка з приводу розбудови тут нового житлового комплексу.

Як планується облаштування території мікрорайону, що незабаром почне тут споруджуватись і що з цього отримають місцеві мешканці — про це йшлося на презентації концепції благоустрою, що відбулась просто неба по вул. Микільсько-Слобідська 7-9 в Дніпровському районі міста Києва.

ТОВ «Нова Слобідка» готова інвестувати порядка 50 млн грн. в сучасне будівництво Зони Здоров’я. Для початку роботи необхідно лиш узгодити проект майбутньої інфраструктури суспільної території із місцевими мешканцями.

Проект передбачає не просто побудову нового, функціонального житла. Основне завдання архітекторів — спорудження сучасного урбаністичного простору з повноцінною інфраструктурою та якісною парковою зоною відпочинку.

«Зона здоров‘я перетвориться на сучасний багатофункціональний публічний простір з ухилом у спортивні активності та створення сприятливих мікрокліматичних умов, за рахунок гармонійного поєднання штучних та природних елементів ландшафту», — підкреслив архітектор, урбаніст та автор-розробник концепції благоустрою Станіслав Дьомін.

https://lh6.googleusercontent.com/IAA7y5BG2d93T1mUEVD9oc6N4IXkpNpaMizo7HwZ9S8PhxlcqJ1w7X-B8Vdlt4ZVc0BuyeEJ77ahWSROBrE6PnMMbvpZekGg1chL4_1CHs1UV3SnupiRMFYYWL2jxfR1a2coa2CK

Чому проєкт назвали «Зона Здоров’я»? Автор роз’яснює.

«Збереженню нашого фізичного, психічного та соціального здоров‘я сприяє широкий спектр можливостей, які надає територія, враховуючи потреби та обмеження різних груп населення. Тому у зоні здоров‘я зроблено акцент на фізичні, творчі та інтелектуальні активності, враховані потреби у рекреації, спогляданні природи та мистецтва, спілкуванні, розвагах та самовираженні для різних вікових груп —  від дітей до пенсіонерів. 

Ми плануємо облаштувати сучасний «Public Space» для комунікації людей, що  залучені в спортивні активності і тих, хто бажає приєднатись, але поки не знає як».  

Олександр Стельмащук,  власник компанії-девелопера, розповів про плани розбудови мікрорайону:

«ЖК складатиме три багатоповерхівки із сучасним підземним паркінгом на 550 машиномісць та розвиненою інфраструктурою довкола. Молоді сім’ї, для яких призначене житло, та місцеві мешканці з довколишніх будинків отримають фітнес-центр та великий басейн, торговий центр, дитячий садочок та майданчики для здорового відпочинку.

Архітектурний ансамбль будівель за рахунок композиції та матеріалів буде вписано в ландшафт, а сприйняття висотності знівелюється за рахунок фонової багатоповерхової забудови, яка оточує нашу ділянку. З висоти пташиного польоту окреслиться новий контур Слобідки. 

Елементи нової інфраструктури будуть доступні для всіх жителів мікрорайону Микільська Слобідка. Для реалізації проекту знадобиться 2-3 роки». 

https://lh6.googleusercontent.com/cLW--v6_M8yprQQasanuFlqykCwouaGoNyXiYk-tb42SWH9L1aE2_INndVh8voJEtebYgYBtDt6Xmif4Fw2x4PEHbHyBz_uLMrji_8_qm-xJmjZTWqYY41UwM29trUtfAnxnVkhX

 

За даними опитування, проведеного компанією «Нова Слобідка» в серпні цього року, 92,5% місцевих мешканців прагнуть змін на краще у своєму мікрорайоні. В зв'язку з цим, та сподіваючись на щирий діалог, автори-розробники концепції благоустрою «Зона Здоров’я»  залишають проєкт відкритим до обговорення: 

«Найголовніше — це врахувати потреби та побажання місцевих мешканців».  

https://lh4.googleusercontent.com/EOhWDvVZU6RLYUna6cJJDHwG3Ow-8EozhDWz2E_6GbONzyTBEfVhhndXmHOuFrSUq1b2UEkSZWpcVK0K31pGQ0lnyDY5cZ682ljQASwx4t8AOzb0o1x9-ay106vHwJyxpanr7MxG

 

Власник ТОВ «Нова Слобідка» Олександр Стельмащук передав присутнім місцевим мешканцям копії документи, які підтверджують законність будівництва. 

https://lh5.googleusercontent.com/iES-mUuk-SHZc36BkdMAXbboGR_-DSY2CkDsP_kJdiHUyzGJTPsRGi4gosz_ph00L7LbhsIRuOKQFSqZloXi2BfzHRnNLnnhQMM0JLA3or_kdtXXPt7xj7pY2GkanvC9396VWn_e

 

«Всі принади майбутнього ЖК та прилеглої території Зони Здоров’я будуть відкритими та доступними для місцевих мешканців. Після побудови комплексу, берегова лінія залишиться  доступною, як і раніше, для жителів всього міста», — зазначив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА