09:18 17.11.2021

Мінцифри та ГО “Розвиток ІТ освіти” підписали Меморандум про партнерство у розбудові IT-спільноти України

3 хв читати

16 листопада Міністерство цифрової трансформації України та громадське об'єднання “Розвиток ІТ освіти” підписали спільний Меморандум про партнерство та домовились про взаємодію у напрямку розвитку ІТ-освіти в країні. Про це зазначив співзасновник ГО та підприємець Анатолій Бойко, у минулому студент КПІ ім.І.Сікорського.

Фото Прес-служба Мінцифри: Олександра Новікова (Novikova Agency), Сергій Мартинчук (Cisco Ukraine), Олександр Ролік та Оксана Льовочкіна (ГО «Розвиток IT освіти»), Олександр  Борняков (заступник міністра  Мінцифри), Олена Халус (замдекана КПІ), Анатолій Бойко (співзасновник ГО «Розвиток IT освіти») Діана Ракус та Олена Коваль (Мінцифра)

“Держава демонструє високу готовність до спільної роботи з IT-спільнотою України. Ми в цьому переконалися під час нашої участі у Web Summit 2021, де вперше був представлений український павільйон у форматі IT-екосистеми. Спільний Меморандум про партнерство відкриває для нас нові горизонти співпраці, такі як інтеграція проєктів Мінцифри в межах роботи нашого інноваційного Хабу ФІОТ, різнобічні колаборації, залучення спікерів Міністерства до програми лекцій в Хабі та багато іншого”, – відзначив Анатолій Бойко. 

З боку Мінцифри підписантом меморандуму виступив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-сфери Олександр Борняков. За його словами, співпраця з навчальними закладами та громадськими організаціями має великий потенціал щодо подальшого розвитку людського ресурсу та ІТ-напрямку в країні.   

Фото Прес-служба Мінцифри: Анатолій Бойко та Олександр Ролік - ГО «Розвиток IT освіти», Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації.

“Люди – найбільша цінність української IT-галузі, і наше завдання – сприяти тому, щоб кількість талановитих IT-спеціалістів в Україні постійно зростала. Зараз активно працюємо над питанням IT-освіти спільно з МОН, навчальними закладами та бізнесом. Сьогодні маємо ще одного партнера – ГО “Розвиток IT-освіти”. Тепер разом будемо реалізувати не менш круті ініціативи!”, – розповів Олександр Борняков.  

Він також додав, що за даними Opendatabot за 9 місяців 2021 року IT-експорт України виріс на 35%. Вже сьогодні країну знають у світі як великого експортера IT-товарів та послуг, але, підкреслив Борняков, для подальшого розвитку необхідно зосередилися на наших конкурентних переваг. 

“Сьогодні реформа IT-освіти є не тільки задачею навчальних закладів, а й нагальною потребою ІТ-бізнесу в Україні без задоволення якої неможливий подальший розвиток та ріст економіки, адже світ стає все більш цифровим з кожним днем. Роль Держави в цьому процесі дуже складно переоцінити, і я задоволений, що сьогодні ми заклали дуже важливе підґрунтя для подальшої співпраці науки, бізнесу та держави з ціллю розбудови успішного цифрового майбутнього” - додав Сергій Мартинчук, голова представництва Cisco в Україні.

Нагадаємо, що “Розвиток IT освіти” – це громадська організація випускників ФІОТ, яка має на меті розвиток технологічної інфраструктури та IT-нетворку в Україні для зменшення відтоку студентів IT-спеціальностей за кордон. Серед проектів організації – створення на базі КПІ Хаба ФІОТ, Інтелектуального Роботодрому та Смарт-парку. Партнерами “Розвиток IT освіти” виступають великі українські IT-компанії, серед яких є Genesis, EPAM, Luxsoft, Global Logic, SoftConstruct, Cisco та інші.



РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА