09:06 29.11.2021

"DeHealth" розробляє науково-правову базу цифрової економіки на користь пацієнтів

2 хв читати

Британська компанія "DeHealth" уклала угоду щодо партнерства з Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого. Ця угода передбачає розробку наукової основи для технології захисту та продажу пацієнтами деперсоніфікованих медичних даних.

На жаль, далеко не кожен у світі знає, що володіє цінним активом, який може приносити йому додатковий дохід. Мова про медичні данні.

Насправді, клініки, лабораторії, медичні інформаційні системи, якими зараз користується людина, щоб отримати доступ до охорони здоров'я, напівлегально монетизують медичні дані своїх пацієнтів. Лише за офіційними даними, цей ринок в минулому році склав у світі більш ніж 80 мільярдів доларів, які отримані за допомогою продажу інформації для фармацевтичних та аналітичних компаній. Але ні копійки з цих продажів не отримали пацієнти, які фактично згенерували їх і є єдиним законним власником.

Компанія "DeHealth" просуває революційний підхід в секторі охорони здоров'я, допомагаючи людям отримати додатковий дохід, монетизуючи свої деперсоналізовані дані самостійно. Ця важка боротьба за права пацієнтів ведеться не тільки у сфері інформаційних технологій, але й у галузі науки та права.

З метою забезпечення правової підтримки та захисту пацієнтів, команда "DeHealth" розпочинає активну співпрацю з кращими вченими та світовими університетами.

Оскільки пілотний проект "DeHealth" стартував в Україні, де проходить тестування інформаційної платформи з більш ніж 3 млн пацієнтів, відправною точкою співпраці з науковими установами стала угода з однією з найстаріших юридичних фундацій Східної Європи — Національним університетом імені Ярослава Мудрого. 

На фото: Анатолій Гетьман і Анна Бондаренко

Відповідний меморандум підписали ректор університету Анатолій Гетьман і засновники "DeHealth" Денис Цвайг та Анна Бондаренко. Така співпраця вчених та бізнесу вже зараз допоможе створити нові ефективні економічні моделі в сфері охорони здоров’я на користь пацієнтів.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА