16:18 30.11.2021

Ігор Шайхет про гарантії та безпеку інкасації

3 хв читати

Будь-який бізнес вимагає уваги, досвіду, професіоналізму. Ігор Шайхет ділиться основними правилами діяльності інкасаторської служби.

Ігор Шайхет про інкасаторську діяльність

В Україні ринок інкасації фактично перебуває на етапі формування. Те, що у світовій практиці є звичним, лише починає впроваджуватись."Інкасація сьогодні стає доступним видом послуг. Котрий все ще прийнято асоціювати з банками, фінансовими установами. Насправді це є доступним будь-кому. Будь-яка приватна юридична або фізична особа може за невелику плату гарантувати собі безпечний трансфер коштів – наприклад, після продажу житла, або супровід для великого придбання”, – коментує власник СІТ Сек'юріті Ігор Шайхет.

Для більшості підприємств і приватних осіб послуга інкасації впливає на економію витраченого часу, та гарантію збереження заощаджень.

Засновник приватної інкасаторської компанії CIT Security Ігор Шайхет розповідає – на чому будується інкасаторська діяльність.

"Перш ніж створювати компанію такого роду діяльності варто виключити всі ризики і спиратися на структурне розуміння того, як працює інкасація небанківською службою", - розповідає Ігор Шайхет.

Ігор Шайхет: що потрібно знати про інкасаторську діяльність

Інкасацію виконують банківські організації, під час якої відбувається:

  • збір коштів у спеціальні сейф-пакети з індивідуальним номерним знаком;
  • транспортування лише у броньованому автомобілі;
  • здавання коштів, а також розрахункових та платіжних документів;

Але у сучасних законодавчих реаліях інкасацією займаються як банківські організації, так і приватні фірми. Роботу таких небанківських інкасаторських служб визначає законодавство, а саме ухвала Правління Національного банку України № 926 від 24 грудня 2015 року.

Інкасаторська служба надає свої послуги як банкам та юридичним особам, так і приватним особам. Варто зазначити, що для легальної роботи небанківської організації потрібно отримати ліцензію про надання послуг з інкасації, яку може видавати лише НБУ.

Як працює інкасаторська служба Ігор Шайхет

У небанківській інкасаторській організації існує окрема індивідуальна програма, на якій і будується інкасація. Також є алгоритм: за яким співробітники компанії виконують свої посадові обов'язки:

  • доставка коштів і матеріальних цінностей. Замовник сам обирає маршрут та спектр послуг;
  • перевірка супровідної документації;
  • гарантія безпеки та збереження цінностей при транспортуванні;

"Працюючи у сфері інкасації вам знадобляться ресурси та новітні технічні засоби, які дуже допоможуть вам на перших етапах ведення цього виду бізнесу", - зазначив Ігор Шайхет.

Якщо говорити безпосередньо про СІТ Сек'юріті, то це єдина в Україні CIT-компанія, яка має узгодження (Ліцензію) Нацбанку на обробку та зберігання готівки.

В принципі, подібні інноваційні рішення роблять СІТ Сек'юріті унікальною у своєму роді.

"Будь-яка юридична особа (Рітейл і т.д.) може замовити послугу інкасації та отримати кошти у вигляді зарахувань на банківський або розрахунковий рахунок", - говорить Ігор Шайхет.

Важливою частиною у побудові роботи інкасаторської служби є надійна система безпеки під час перевезення, і навіть застосування коштів із контролю над переміщенням коштів.

Страхування ризиків – Ігор Шайхет

Страхування ризиків – обов'язкова умова для роботи інкасаторської служби СІТ Сек'юріті. Це дозволяє гарантувати безпеку.

“Ми страхуємось у Ллойдс в Лондоні. Для нашої роботи важливо мати прив'язку до Європейської системи страхування. Адже зона покриття СІТ Сек'юріті виходить за межі України. Працюємо по всьому світу. І можемо доставити кошти у будь-яку країну та з будь-якої країни. Все, що забажає замовник”, – пояснює власник СІТ Сек'юріті Ігор Шайхет.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА