22:11 30.11.2021

Пробіотики для всіх: види препаратів та показання

3 хв читати

Результати останніх досліджень переконливо показали, що процес становлення мікробної системи починається ще період внутрішньоутробного розвитку плоду. Однак не завжди організм справляється сам і тоді доводиться задіювати пробіотики. Представники компанії «О.Д.Пролісок», розробника та виробника мультипробіотиків СИМБІТЕР, розповіли, що це за препарати та коли призначаються.

У кишечнику людини живе сто тисяч мільярдів бактерій – це цифра із 14 нулями. Але не треба лякатися, адже 98% мікроорганізмів - це корисні бактерії, які просто необхідні для підтримки нормальної мікрофлори кишечника і, як наслідок, гарного здоров'я людини.

пробіотики

Живі бактерії у дії: показання до застосування

У нормі в ШКТ кожної людини має бути здорова мікробіота, що містить унікальне поєднання бактерій. Мікрофлора кишечника формується до 3-річного віку, потім змінюється незначно. Як правило, у материнському грудному молоці є всі необхідні мікроорганізми (речовини) для розвитку нормальної мікрофлори.

Добре, коли організм справляється самостійно, а якщо «щось пішло не так», то налагодити роботу кишечника допоможуть спеціальні препарати - пробіотики.

Пробіотики - це живі мікроорганізми, які при прийомі в оптимальних кількостях благотворно впливають на організм людини. Пробіотики призначаються у таких випадках:

  • новонародженим дітям: недоношеним, народженим шляхом кесаревого розтину, у разі кишкових кольок;
  • при запорах, метеоризмі, діареї;
  • лямбліозі;
  • порушення імунітету;
  • харчових алергіях;
  • вірусних інфекціях, застудах;
  • лікування антибіотиками;
  • гострих та хронічних кишкових інфекціях.

Пробіотики призначаються і для профілактики, вони знижують ризик розвитку серцево-судинних та простудних захворювань. Корисні бактерії нормалізують вагу та роботу ШКТ, зміцнюють імунітет, прискорюють ріст м'язів.

Пробіотики для всієї родини

Людям якого віку допоможуть пробіотики

Корисні бактерії містяться в грудному молоці, деяких молочних сумішах, в ферментованих продуктах харчування та спеціальних препаратах. Найдорожча (у плані цінності для організму) пробіотична добавка – материнське молоко, проте термін її застосування обмежений – дитячий вік. На відміну від грудного молока чи сухих сумішей, пробіотики у вигляді препаратів допомагають нормалізувати мікрофлору у будь-якому віці.

Компанія «О.Д.Пролісок», розробник та виробник мультипробіотиків «Симбітер» для кожного вікового періоду пропонує окремий вид пробіотиків:

  1. Препарати для новонароджених: рідкі мультипробіотики, призначені для дітей від народження до 3 років, якщо малюк народився раніше терміну або приймав антибіотики.
  2. Пробіотики для дітей до 3-х років: потрібні для нормального самопочуття дитини, зміцнення імунітету, при адаптації до дитячого садка.
  3. Пробіотики для дітей віком від 3 років: надають загальнозміцнювальну дію, усувають порушення мікрофлори, покращують травлення.
  4. Препарати для дорослих: концентровані пробіотики для жінок та чоловіків, людей похилого віку. Застосування показано після інфекційних захворювань, прийому антибіотиків, для поліпшення роботи ШКТ.
  5. Мультипробіотики для вагітних і жінок, що годують: допомагають нормалізувати мікрофлору кишечника, усунути проблеми травлення, дисбіоз.

Комплекс пробіотиків – реальна допомога організму, ефективний препарат, що покращує якість життя, незалежно від віку людини.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА