12:20 09.12.2021

Україні потрібна справжня боротьба з корупцією: Центр національної стійкості та розвитку висуває вимоги до влади

2 хв читати
Україні потрібна справжня боротьба з корупцією: Центр національної стійкості та розвитку висуває вимоги до влади

За ініціативи Центру національної стійкості та розвитку у пресцентрі агентства "Інтерфакс-Україна" відбувся брифінг на тему "Боротьба з корупцією: ще рік без результатів".          

Співзасновники Центру: Олександр Данилюк, міністр фінансів 2016–2018 рр., секретар РНБО 2019 р., Руслан Рябошапка, Генпрокурор 2019–2020 рр., та Павло Клімкін, міністр закордонних справ 2014–2019 рр., обговорили виклики і провали у боротьбі з корупцією, яка залишається головною проблемою влади.

Руслан Рябошапка розповів про основні «перемоги чинної влади» у боротьбі з корупцією.

"Замість перемоги над корупцією ми вчергове отримали перемогу корупції над Україною. Робота антикорупційних органів фактично заблокована владою, судова реформа ледь-ледь почала рухатись, реформа прокуратури провалена. Влада немає ні бажання, ні плану боротись з корупцією – антикорупційна стратегія припадає пилом в парламенті вже понад рік", – каже Руслан Рябошапка.

 Олександр Данилюк розповів про ризики для нашої економіки, якщо боротьба з корупцією і надалі нагадуватиме серіал.

"За рік влада ні на крок не просунулась у боротьбі з корупцією, навпаки – очолила потоки. Це знищує нашу економіку, до країни просто-напросто не заходять інвестиції. Влада декларує боротьбу з олігархами, а в реальності хоче віддати Коломойському великі обсяги газу в якості "вибачення", – констатує Данилюк.

 Павло Клімкін розповів, як корупція заважає стримувати російську агресію.

"Корупція руйнує нашу стійкість та національну безпеку, знекровлює нас у боротьбі з російським агресором. Ми можемо і маємо стати історією успіху у боротьбі з корупцією. Президент США Джо Байден своєю новою антикорупційною стратегією дає нам можливість припинити імітацію боротьби, продемонструвати собі, нашим партнерам, а також нашим ворогам, що ми виграємо війну проти корупції", – стверджує Павло Клімкін.

Так далі не може тривати. Для того, аби повернути довіру до держави і влади, Центр національної стійкості та розвитку вимагає почати реальну боротьбу з корупцією, а саме:

1. Завершити конкурс на керівника САП до 1 січня 2022 року.

2. Провести чесний конкурс з обрання нового керівника НАБУ.

3. Перезапустити конкурс з обрання керівника ДБР та провести новий конкурс на керівника БЕБ.

4. Ухвалити антикорупційну стратегію.

5.  Продовжувати реальну судову реформу, зокрема через очищення суддів.

6. Вирішити проблему ОАСК.

7.  Завершити реформу прокуратури.

8. Проводити реальну деолігархізацію, а не дискредитувати ідею боротьбою за медіа-ресурс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА