Пресрелізи

У Харкові виявлено близько 10 тис. порушень Правил безпеки систем газопостачання

З початку року фахівці АТ «Харківміськгаз» зафіксували близько 10 тис. епізодів з порушення вимог Правил безпеки систем газопостачання.

З них – понад 8 тис. випадків непридатності димових та вентиляційних каналів, 300 – самовільного втручання споживачів у систему газопостачання та 50 випадків несправності у роботі автоматики безпеки. Крім зазначених видів порушень, найпоширенішими є також самовільна заміна та перенесення газових приладів, самовільне підключення до системи газопостачання після відключення, несанкціоноване приєднання до газорозподільної системи.

Недотримання правил безпеки можуть призвести до нещасних випадків, зокрема, до витоків газу, отруєння чадним газом, пожеж та вибухів.

«Подібні епізоди не поодинокі, тому закликаємо споживачів не припускати самовільного втручання в систему газопостачання та самовільного підключення газових приладів, а звертатися до фахівців, які мають на це дозвіл», - підкреслює заступник головного інженера групи припинення та відновлення розподілу природного газу Андрій Семінахін.

У разі виявлення таких інцидентів газова компанія припиняє газопостачання, адже це ризик для життя та здоров’я мешканців домоволодіння. Після того, як споживачі усунуть порушення, газопостачання буде відновлено.

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ