12:10 10.01.2022

Депутат Олександр Кізляр заробляє на криптобіржі, щоб допомогти безпритульним

5 хв читати

“Ви знаєте, скільки у Хмельницькому людей, які потребують допомоги? Сироти з дитячих будинків, малозабезпечені матусі. А найбільш страшне — це безпритульні люди, — голос Олени нервово тремтить. — Бомж — це звучить так, ніби людина ніколи не була такою, як ми, не жила у своєму домі, у сім'ї. Кому потрібні чужі проблеми? Простіше не помітити безпритульного, відмахнутися, пройти повз, не обернувшись”.

Хто як не ми?

Олена – волонтер громадської організації “Територія добра” у Хмельницькому. Ми зустрілися з нею у розпал збору новорічних подарунків для дітей-сиріт. Наступного дня вона з колегами збиралася на виїзний благодійний обід для нужденних.

Баба Люда, баба Маша, дід Василь — десятки самотніх втрачених людей зрілого віку, всіх вона знає по іменах, хоча й допомагає нещодавно. “Бачите літню жінку в косинці? Її діти надвір вигнали, — Олена емоційно реагує на історію кожного підопічного. — А он той милий дідок зовсім один, хоч і з квартирою. Має копійчану пенсію, на ліки не вистачає. А у когось взагалі пенсії немає – документи втратили та не оформили. Продуктовий набір, безкоштовний обід, пачка памперсів для них вагома допомога.

“А чим займається місцева влада? Держава? — питаю, швидше за звичкою. – Таке враження, що чиновники скинули соціальні проблеми на плечі благодійників.

“Я не знаю, як у Києві та інших великих містах, але у нас у Хмельницькому підприємці, підприємства, звичайні люди та депутати допомагають нам з доброї волі. Хто, як не вони й не ми? — каже Олена.

“Серйозно? Політики у благодійності? Хто? Назвіть прізвище, – атакую ​​питаннями співрозмовницю. — Я хотіла б поспілкуватися з депутатом нової формації — успішним, забезпеченим, щедрим, розумним, готовим до змін, про які так багато говорять останнім часом”.

"Олександр Кізляр", - говорить Олена.

Просто добра людина

Я киянка, до Хмельницького приїхала на кілька днів і не тільки від Олени чула про нього. Олександра добре знають у місті. Моє знайомство з ним почалося з його "Інстаграму", де він "Просто Гарна Людина".

Дорогі машини, яхти, хмарочоси в Дубаї, більярд, ресторани, доглянутий молодий чоловік — фотографії як мінімум сміливі для депутата. "Невже благодійник?" — мозок поки що не знає, як вписати бомжів у картину цього благополучного світу.

Хто такий Олександр Кізляр? Коротка автобіографія

Олександр народився 11 липня 1992 року в сім'ї військового та медсестри. Зараз батьки займаються бізнесом, їх стопами пішов і син. Він одружений, дружина адвокат. Нещодавно став батьком – синові ще немає двох років. Дивно, що в нього, батька та сина однакові імена, по батькові та прізвища Олександр Олександрович Кізляр. У сім'ї політика цінують сильний зв'язок поколінь, що похвально. Та й те, що з рідного Хмельницького не їде, теж заслуговує на повагу. Адже міг би жити у Лондоні.

Тут народився, тут навчався, відстоював честь рідної школи на олімпіадах з математики, історії та географії, був активним учасником місцевого самоврядування. Вміння тримати удар майбутнього депутата, мабуть, навчив спорт. У шкільні роки Олександр займався дзюдо, кікбоксингом, футболом.

Після школи він вступив на економічний факультет Міжрегіональної академії управління персоналом, потім до магістратури, стажувався в Лондоні. Наразі Олександр Кізляр навчається в аспірантурі Хмельницького університету управління та права, працює над кандидатською дисертацією, займається науковою роботою та примудряється поєднувати її з бізнесом та благодійністю. Його наукові роботи та тема дисертації пов'язані з інноваційними методами управління сучасним містом.

Виходить, що людина на своєму місці.

Іду в народ

Хто краще за звичайних містян розповість про політику? Олександр Кізляр – людина публічна, в Хмельницькому у всіх на очах.

“Сашу знаю змалку. Він же тут народився та виріс. Його батько Олександр Олександрович займається бізнесом, — розповідає жінка років шістдесяти. — Пам'ятаєте у 2020 році карантин, перебої з медичними масками були? Отож Олександр сам закупив маски, антисептики, а його хлопці роздавали їх пенсіонерам безкоштовно. Вони й пакети з їжею нам додому привозили”.

Що можу сказати про нього? Тільки хороше, – каже 30-річний місцевий житель Максим. — Мама з ковідом потрапила до лікарні, під киснем лежала. Знаю, що з кисневими концентраторами, масками та іншим обладнанням допомагав депутат нашої райради Олександр Олександрович”.

“Він справді хороша людина, — каже продавець магазину. — Та ви в п'яту школу зайдіть, де він навчався — з ремонтом їм допоміг. Його “Мрія” годує нужденних людей. Бачите пандуси біля багатоповерхівок? Адже це теж заслуга Кізляра. Тож інвалідам його району пощастило. А скільком дітям він допоміг — у сусідки онук сильно хворів. Кізляр закрив благодійний збір.

Прогулялася Хмельницьким, поговорила з десятком перехожих і дізналася, що депутат райради від партії “Батьківщина” Олександр Кізляр, виявляється, регулярно здає кров для бійців АТО та хворих дітей в “Охматдиті”, допомагає притулкам для безпритульних тварин грошима та з влаштуванням собак та котів у добрі руки.

Звідки гроші?

"Так не буває, — все ще сумнівалася я, хоч і розуміла, що містянам нема чого мене обманювати. На жаль, стереотип політика-корупціонера, який дбає виключно про власне благо, міцно засів у наших головах і заважає приймати зміни, що відбуваються. Так, вони поки що поодинокі, але є.

Політик до 30 років навчився заробляти гроші та готовий допомагати нужденним — хіба це погано? У декларації Олександр Кізляр зазначив, що основний дохід отримує від підприємницької діяльності. "Ви так легко і багато заробляєте, що готові нагодувати та прилаштувати всіх бездомних Хмельницького?" – поцікавилася я в Олександра під час зустрічі.

Він не юлив – чесно відповів, що з 2010 року займається криптовалютою і справді непогано на ній заробляє. Нещодавно став інвестором лондонської криптовалютної біржі, географія якої охоплює 13 країн світу.

Криптовалютних бірж багато, але не всі вони успішні і не всі їхні інвестори займаються благодійністю. Олександр Кізляр займається і, як мені здалося, робить це щиро. Ось і вір після цього, що депутати відірвані від реального життя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА