11:06 17.01.2022

Використання ПК з користю: онлайн-ГДЗ, дистанційне навчання та інші хитрики

2 хв читати

«Все через твій комп’ютер» — кожен школяр хоча б раз у житті чув цей докір у свою адресу. Втім, не такий шкідливий ПК, як вважають дорослі. Від нього багато користі: можна дивитись відеоуроки або списувати ГДЗ онлайн.

Спойлер: попри стереотипи, готові домашні завдання теж цілком безпечні. Особливо якщо використовувати їх з розумом.

Онлайн ГДЗ V Shkole не потрібно навіть завантажувати в пам’ять комп’ютера. Вони коректно відкриваються за допомогою будь-якого актуального браузера. Під час використання допоміжних посібників необхідно дотримуватися трьох правил:

  • Списувати лише у разі потреби

Не потрібно звертатися до ГДЗ при найменших «нападах» лінощів. По можливості краще робити домашку самостійно.

  • Здійснювати самоперевірку

Можна не чекати, доки батьки перевіряють ДЗ, а самостійно звірятися з розв’язниками.

  • Заглиблюватися та аналізувати

Просто переписувати відповіді зі збірників ГДЗ — замало.

Онлайн розв’язники допомагають заощаджувати на репетиторах. Вони безплатні, тому мають попит. Списування з ГДЗ — далеко не єдине завдання, яке вирішується за допомогою комп’ютера.

Підготовка рефератів, доповідей, інформаційних повідомлень

Зараз ніхто не пише реферати та доповіді від руки. По-перше, це довго, а по-друге, незручно. Перевіряти надруковані роботи набагато легше, нівелюється проблема поганого почерку. Вимоги до комп’ютера, який використовується для виконання шкільних домашок:

  • великий та чіткий екран,
  • зручна клавіатура,
  • доступ в Інтернет,
  • наявність достатньої кількості пам’яті для зберігання даних.

Крім самого ПК, школярам потрібна периферія: окремі принтер, сканер і копір або МФУ.

Дистанційне навчання

Технології дистанційного навчання використовують у всіх школах. Звідси висновок: без комп’ютера дитина просто не зможе повноцінно брати участь у навчальному процесі. У дистанційному форматі часто задають ДЗ на канікули, а також надсилають матеріали для позакласного вивчення.

Навчання в онлайн-школах

Віртуальні школи та курси користуються особливою популярністю. Вони допомагають учням не лише йти в ногу з програмою, а й переганяти її. Недооцінювати їхню користь не можна. Дитина прямо з дому навчається програмувати, малювати або рукоділлю.

Перегляд навчального контенту

На Youtube діти можуть дивитися не лише мультики та безглузді відеоролики від популярних блогерів. Існує безліч освітнього контенту, створеного професійними педагогами, студентами та навіть вченими.

Очевидно, не можна заперечувати розважальну функцію комп’ютера. Іноді школярам треба розслаблятись: слухати музику, грати в веселі ігри, листуватися з друзями.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА