17:39 18.04.2022

Підтримка для навчання дітей в українській онлайн школі

5 хв читати
Підтримка для навчання дітей в українській онлайн школі

Науковий ліцей ім. Клима Чурюмова започаткував благодійний проект  "Оборона дітей України"  для підтримки школярів України, які постраждали від війни.

У рамках цього проекту  з 24 лютого забезпечується безкоштовне дистанційне навчання за програмою середньої школи, спеціалізованої фізмат освіти та психологічну допомогу дітям. Викладачі, вчені, митці та психологи в умовах ракетно-бомбових ударів, часто із бомбосховищ, проводять уроки для школярів по всій Україні і закордоном, де є можливість під'єднання до інтернету.

 За даними ЮНІСЕФ, 2,5 млн. українських дітей перемістилось і частина з них вже ніколи не повернеться в свою школу. Особливо гостро постає проблема з психологічною підтримкою, отриманням державних документів про освіту. Станом на 28 березня тільки на нашій платформі зареєстровано 5626 дітей і їх кількість кожного дня  зростає. Навіть в день відновлення навчання в школах Україні 28 березня зареєстровано 20 дітей. Ми прогнозуємо, що збільшиться кількість дітей з міст, де зруйновані школи - Ірпінь, Буча, Гостомель, Харків, Маріуполь, Рубіжне інші.

Наша команда усіми силами намагається зберегти психологічно-емоційний стан дітей від жорстоких реалій сьогодення і доступ до якісної дистанційної освіти. Але нашим героїчним вчителям теж потрібна ваша допомога та підтримка. Саме тому Науковий ліцей ім. Клима Чурюмова відкрив рахунок для збору коштів на благодійний проект  "Оборона дітей України". Більше: https://www.cigs.com.ua

Організатори: Науковий ліцей ім. Клима Чурюмова, ВГО "Поруч", Інститут соціальної і політичної психології.

Давайте разом обороняти наших дітей і все буде Україна! #оборонадітейУкраїни

Допомогти проекту можна за реквізитами Наукового ліцею Чурюмова:

Картка UAН/грн : 5574 2800 0084 2396

UAН рахунок :

ТОВ «Науковий ліцей / пансіон «Міжнародна зелена школа імені Клима Чурюмова»

код ЄДРПОУ: 43141885 IBAN: UA873004650000026004300800080

Банк отримувач: АТ «Державний ощадний банк України

S.W.I.F.T.: COSBUAUK

USD  рахунок:

Company Name: "Scientific Lyceum/Boarding School "Klym Churyumov International Green School" Limited Liability Company.

Company address: 29B  Moskovska street, ap. 16, 01010 Kyiv,  Ukraine

USREOU:  43141885

IBAN Code: UA823004650000026003301800080

Name of the bank: JOINT STOCK COMPANY "STATE SAVINGS BANK OF UKRAINE"

Bank address: 12 Hospitalna Street, 01001 Kyiv, Ukraine

S.W.I.F.T.: COSBUAUK

EURO банківський рахунок:

Company Name: "Scientific Lyceum/Boarding School "Klym Churyumov International Green School" Limited Liability Company.

Company address: 29B  Moskovska street, ap. 16, 01010 Kyiv,  Ukraine

USREOU:  43141885

IBAN Code: UA773004650000026002302800080

Name of the bank: JOINT STOCK COMPANY "STATE SAVINGS BANK OF UKRAINE"

Bank address: 12 Hospitalna Street, 01001 Kyiv, Ukraine

S.W.I.F.T.: COSBUAUK

 

Більше про потреби

Викладачі та команда Наукового ліцею “Міжнародна зелена школа ім. Клима Чурюмова” з першого дня війни в Україні з 24 лютого 2022 р.  розпочали відкриті безкоштовні уроки “Оборона дітей України” для школярів, які  постраждали від війни.  Крім учнів цього ліцею, які навчались в ньому до війни, зараз мають можливість навчатися всі діти України, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або були вимушені виїхати в більш безпечні місця України, до інших країн.  Зараз команда Ліцею самовіддано працює як волонтери, приєднуються нові вчителі з інших державних і приватних шкіл, громадські активісти, вчені, митці. Волонтери з інших країн ( з США, Канади, Ізраїля, Турції) проводять Speaking Club .

Фінансування необхідне для:

1. Забезпечення технічної підтримки (онлайн платформи, додаткові ліцензії Google Workspace for Education, сервери; платні інтерактивні навчальні ресурси, доступні дітям в онлайн режимі; оплата праці персоналу, який обслуговує роботу платформи, в т.ч.  додаткових хостів, які страхують і модерують кожен  meet на випадок, якщо зникне інтернет у викладача або приєднається багато учнів і потрібно вручну приєднувати та координувати учасників;  закупівля техніки, оскільки основна залишилась в Києві, Харкові; допомога в забезпеченні інтернетом, роутерами частини викладачів).

2.Оплати роботи викладачів та адміністраторів. Вони мають гуманітарні потреби: оплата житла, харчування, переїзду в безпечні місця, медикаментів. Більшість викладачів самі стали переселенцями та біженцями, рятуючись від бойових дій разом зі своїми сім'ями. Умови, в яких вони зараз працюють на волонтерських засадах, вимагають фінансових вкладень, а також забезпечення свого прожиткового мінімуму. Оплата мобільного зв'язку, інтернету, часткове покриття витрат на житло волонтерам.

3.Надання стипендій для учнів, сім'ї яких опинилися у складних умовах та в статусі біженців. Батьки втратили роботу, бізнес через військові дії в Україні. Окрема категорія - школярі-випускники (4,9,11 класи) зі шкіл, які зруйновані або не мають ресурсу для організації  дистанційного навчання  і видачі документів про освіту державного зразку.

Науковий ліцей ім. Клима Чурюмова  є освітнім стартапом та надає якісну інтерактивну фізмат освіту за обраними найкращими програмами з усього світу. 

Чим ми унікальні?

  1. Live навчання в реальному часі за чітким розкладом у форматі дискусій  з викладачами, високий рівень викладачів (серед яких відомі вчені, митці), унікальні авторські методики, поєднання математики і мистецтва.
  2. Щоденна психологічна допомога учням від професійних психологів, інструменти зміцнення ментального здоров'я в умовах надзвичайних ситуацій; організовано навчання українських психологів від ізраїльських психологів (спільно з МАШАВ, Ізраїль)
  3. Учні навчаються в онлайн своєю рідною мовою і отримують державні документи про освіту по закінчення навчального року.

 

“Мені потрібні гроші – просто, щоб навчатися. Мені тут більше подобається вчитися, бо в ліцеї викладають вчителі найвищого рівня, ніж у звичайній школі. У нас є великі перерви, щоб очистити мозок і підготуватися до наступного заняття. Я тішуся, що у мене школа онлайн і не потрібно прокидатися і рано їхати до школи. Мої улюблені предмети – ораторське мистецтво, інженерія, краєзнавство, астрономія з Арсенієм, наука, математика з NASA. Як би не хотілося, мені потрібно вчитися, щоби потім отримати хорошу роботу”. Степан, 12 років.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА