10:02 14.06.2022

Як працюють нардепи із групи "Відновлення України"

2 хв читати
Як працюють нардепи із групи "Відновлення України"

Народні депутати, що входять до новоствореної парламентської групи "Відновлення України", 95 разів стали авторами ухвалених законів та 938 разів значилися серед авторів законопроєктів, поданих на розгляд парламенту.

Лідером групи за кількістю розроблених законопроєктів є Валерій Гнатенко. За два роки й 9 місяців роботи нинішнього скликання парламенту він вніс на розгляд 186 проєктів законів. Другу сходинку серед найактивніших депутатів групи зайняв Володимир Мороз, який подав 178 законопроєктів. Третє місце за кількістю законодавчих ініціатив посів співголова групи Ігор Абрамович. Нардеп виступив автором 119 зареєстрованих проєктів законів, підрахували в інформагенції.

Абрамович, крім цього, є лідером групи за кількістю поданих законопроєктів, які отримали підтримку Верховної Ради та президента і стали законами України. Нардеп подав 20 таких законодавчих пропозицій. Слідом за ним йде Олександр Юрченко, який має у доробці 15 ініціатив, що стали законами. На третьому місці серед депутатів групи з 8-ма ухваленими законопроєктами знаходяться співголова Максим Єфімов та народна депутатка Антоніна Славицька.

При цьому найкращу ефективність в законодавчій роботі продемонстрував представник "Відновлення України" Олег Воронько, підрахували журналісти. Верховна Рада прийняла 23,3% законопроєктів, поданих за його авторства. Друге й третє місця за цим показником у групі посіли Олександр Фельдман (20,8%) і співголова об’єднання Максим Єфімов (20,5%).

Нагадаємо, про створення депутатської групи "Відновлення України" у Верховній Раді було оголошено 22 травня 2022 року. До неї увійшли 17 народних депутатів, 12 з яких склали колишні члени фракції ОПЗЖ, які заявили про свою незгоду з офіційною позицією партії у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україну. Це нардепи І. Абрамович, А. Бурміч, В. Гнатенко, Д. Ісаєнко, І. Кісільов, О. Лукашев, В. Мороз, Т. Плачкова, Н. Приходько, А. Славицька, В. Столар та О. Фельдман. Троє членів групи (О. Воронько, А. Дмитрук та О. Юрченко) раніше входили до фракції "Слуга народу", а двоє (М. Єфімов та О. Ковальов) донедавна представляли в парламенті групу "Довіра".

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА