20:54 17.06.2022

Судова система Ізраїлю має підтримати суддю, яка обстоює інтереси українських біженців, - ЗМІ

2 хв читати
Судова система Ізраїлю має підтримати суддю, яка обстоює інтереси українських біженців, - ЗМІ

Керівництво судової системи Ізраїлю має підтримати суддю Міхалу Агмон-Гонену, яка зазнає нападок за свою позицію у відстоюванні інтересів українських біженців в Ізраїлі. Про це йдеться в редакційній статті видання Haaretz.

«Незначна кількість біженців з України дісталася Ізраїлю, країни, заснованої біженцями, що втекли з Європи. Але замість того, щоб активізуватися і зробити все можливе, щоб допомогти їм, держава переважно зайнята пошуком способів зменшити кількість людей, яких вона впускає, і приймає серед них лише євреїв. Скарги на рішення Управління народонаселення та імміграції, подані українцями, які шукають притулку в Ізраїлі, надходять на розгляд судді окружного суду Тель-Авіва Міхала Агмон-Гонена. Вона майже одна виступає проти позиції держави та МВС», - йдеться у публікації.

Автор зазначає, що суддя ухвалила низку рішень, які захищають основні права людини біженців, які прибувають до Ізраїлю.

«Вона запобігла депортації тих, чиї прохання залишитися в Ізраїлі були відхилені. Вона наказала Управлінню населення видати біженцям тимчасовий дозвіл на роботу і вимагала від держави дозволити їм залишатися в Ізраїлі протягом 48 годин, щоб повністю вивчити їхні законні можливості перед депортацією», - наголошується у статті.

Водночас, навколо судді почалася політична гра і Агмон-Гонена зазнала нападок.

«Правого крила, що холоднокровно відноситься до іноземців навіть у воєнний час, ці постанови не подобаються, і на Агмон-Гонену стали надходити скарги. Деякі з них відносяться безпосередньо до її ухвал, тоді як інші пов'язані з етикою. Але після короткого розслідування скарги було відхилено», - зазначає автор.

Водночас публікація закликає до консолідації навколо підтримки цієї судді.

«Агмон-Гонена своїм ставленням до біженців рятує честь системи правосуддя та держави. Голова Верховного суду має публічно підтримати Агмон-Гонену», - підсумував автор.

Раніше Верховний Суд Ізраїлю за позовом Посольства України в Ізраїлі ухвалив проміжне рішення на користь України щодо введення Міністерством внутрішніх справ квот на українських біженців. Позивач вимагав від влади Ізраїлю дотримуватись міждержавних угод про безвізовий в'їзд до Ізраїлю громадян України. Суд визнав наявність юридичних рішень щодо розгляду питання щодо в'їзду громадян України до Ізраїлю.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА