12:48 04.07.2022

Ізраїльські волонтери збирають кошти на застави для українських біженців для захисту від депортації - ЗМІ

2 хв читати

Політика Ізраїлю щодо громадян України, зокрема запровадження віз та великих застав, призвела до того, що ізраїльські волонтери збирають кошти для того, щоб українські біженці змогли уникнути депортації, йдеться в публікації видання «Деталі».

«Ввечері у п'ятницю, 1 липня, прикордонний контроль затримав в аеропорту ім. Бен-Гуріона двох дітей із українського міста Чернівці та їх літню бабусю. Співробітники МВС вимагали великої застави - 50 тисяч шекелів - побоюючись, що візитери можуть залишитися в Ізраїлі, і готувалися до їхньої депортації, але ізраїльським волонтерам вдалося зібрати необхідну суму буквально за 10 хвилин. Діти змогли возз'єднатися зі своєю мамою, яка нині живе та працює в Ізраїлі», - йдеться у повідомленні.

Згідно з публікацією, мати дітей два роки приїхала до Ізраїлю на заробітки легально, але після закінчення терміну візи залишилася в країні, вона рішенням ізраїльського суду захищена від депортації на той час, поки в Україні триває війна.

«Вилетіти в Україну, щоб побачитися з дітьми, вона, звичайно, не могла, її просто не пустили б потім назад до Ізраїлю. Сім'я вирішила приїхати до мами на 2-3 місяці, вони мали дозвіл на посадку в літак, отриманий від МВС Ізраїлю. Але влада зажадала заставу і хотіла депортувати дітей і жінку стару назад до Румунії, з якої вони прилетіли до Ізраїлю», - зазначає видання.

Згідно з публікацією, зі збором коштів допомогла громадська організація AFI Israel, яка розгорнула програму «Порука за біженців».

«З початку агресії МВС Ізраїлю вимагало від усіх ізраїльтян, які бажають дати притулок біженцям з України, заставу у розмірі 10 тисяч шекелів за людину. МВС не приймає банківські гарантії – лише «живі» гроші. В даному випадку гроші на гарантії сім'ї були зібрані за 10 хвилин. Жінка на ім'я Інна привезла до аеропорту 30 тис готівкою. Ще 10 тис. дало Посольство України в Ізраїлі, і останні 10 тис. – ще один приватний донор, який побажав залишитися невідомим», - наголошується у статті.

Автор статті також закликає владу Ізраїлю «визначитися» зі своєю політикою щодо біженців від війни в Україні, оскільки зараз вона дуже розпливчаста, і навіть ті, кому дозволили в'їзд, отримують від держави дуже мало допомоги.

«Якби Максим, Маша та їхня бабуся були громадянами Росії, країни-агресора, вони б в'їхали до Ізраїлю без особливих перешкод, як звичайні туристи. Для цього їм не знадобилися б додаткові дозволи», - наголосив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА