13:50 04.07.2022

До Нижньобистрівської гімназії на Закарпатті прибули діти, серед яких сироти та діти з інвалідністю з Чернігівщини: їм потрібна підтримка — БФ "Майбутнє – дітям"

2 хв читати

Минулого тижня до Закарпатської області із зони, наближеної до бойових дій, перемістили 37 дітей-вихованців навчально-реабілітаційних центрів Чернігівщини. У переважній більшості це діти, позбавлені батьківського піклування й ті, що потребують особливого догляду. Сьогодні всім цим дітям та вихователям із родинами потрібна допомога.

Голова Горінчівської територіальної громади Михайло Калинич повідомив, що чернігівські діти приїхали за запитом керівників навчально-реабілітаційних центрів та за погодженням Закарпатської обласної військової адміністрації. Розмістили неповнолітніх на базі гімназії, де були місця, але для забезпечення всіх їхніх потреб необхідна підтримка небайдужих людей.

"У першу чергу нам бракує харчів – йдеться про стабільні постачання свіжого м'яса, овочів, фруктів, молочних продуктів, адже все це має бути в раціоні неповнолітніх, – коментує в.о. директора закладу Любов Ковач. – Також для всіх необхідні засоби гігієни, підгузки, ліки та багато іншого. Будемо вдячні всім волонтерам, благодійникам, котрі зможуть відгукнутися на наше прохання про допомогу".

Наразі групу дітей із Чернігівщини, вихователів та їхніх дітей розмістили на базі Нижньобистрівської гімназії, в якій свого часу працював пансіонат та досі діє гуртожиток. В останньому з березня живуть близько сотні вимушених переселенців – люди з Харкова, Київщини, Ізюма, Маріуполя, яким немає куди повертатися. Зараз до них приєдналися й понад чотири десятки неповнолітніх. Супроводжують їх фахівці навчально-реабілітаційних центрів, котрі мають досвід та навички роботи з дітьми.

Команда Благодійного фонду "Майбутнє – дітям", що опікується переселенцями на базі гімназії, вже розпочала збір коштів на потреби переселенців та дітей-сиріт. Долучитися можна за реквізитами БФ "Майбутнє дітям".

Чужих дітей не буває! Поки Збройні сили України борються на сході за незалежність нашої країни, ми тут, у західних регіонах, допомагаємо їхнім родинам та дітям. Разом переможемо!   

Для довідки:

Благодійний фонд “Майбутнє – дітям” до війни опікувався дітьми в інтернаті при Нижньобистрівській гімназії. Починаючи з 2021 року, працівники Фонду та Гімназії надали допомоги більше ніж 300 дітям та дорослим. Проте із початком війни на території гімназії був створений прихисток для внутрішньо переміщених осіб, які втратили домівки. Команда Благодійного фонду “Майбутнє – дітям” – це команда активістів, що започаткувала та реалізує проєкт громадської організації “Розвиток IT освіти”, який підтримує молодих ІТ-спеціалістів та розвиток ІТ-сектору в Україні.

Інформація та реквізити:

Email: [email protected]

Сайт: https://maydit.com.ua

Facebook: https://www.facebook.com/futuretochildren

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА