13:30 06.07.2022

Вступна кампанія 2022: що потрібно знати випускникам та директорам  зруйнованих та захоплених окупантами  шкіл

2 хв читати
Вступна кампанія 2022: що потрібно знати випускникам та директорам  зруйнованих та захоплених окупантами  шкіл

 Що потрібно знати абітурієнтам для вступу в українські університети, коледжі цьогоріч? Як отримати документи про освіту дітям, що виїхали закордон або перебувають на тимчасово захоплених територіях? Як налагодити навчальний процес у 2022-23 роках? За ініціативи  Наукового ліцею/пансіону “Міжнародна Зелена школа ім. Клима Чурюмова” разом з Міністерством освіти і науки України проведено вебінар на тему "Отримання державних документів про середню освіту - 2022: відповіді МОН".

Науковий ліцей Чурюмова продовжує свою волонтерську ініціативу «Оборона дітей України». Влітку розпочато серію вебінарів для освітян та батьків. 5 липня учасниками зустрічі з МОН стали керівники шкіл з Бахмута, Лимана, Покровська, Маріуполя, Сватово, Торецька, Добропілля, Дніпра, Інгульця, Бердянська, Краматорська, Тернополя, Києва багатьох сільських громад Донеччини, Луганщини. Загалом було зібрано більше 200 питань. Адміністрація Ліцею зробила підбірку документів МОН та надала доступ усім, хто цього  потребує.

 Ірина Жданова, співзасновниця Наукового ліцею ім. Клима Чурюмова, керівниця  ГО "Фонд "Відкрита політика", координаторка Громадянської платформи з реформування наукової сфери в Україні, зауважила, що цього року можна вступати в університети, коледжі без паперових версій свідоцтв, атестатів  та навіть без додатків. Абсолютно достатньо електронної версії свідоцтва, яка підтягується до системи ЄДЕБО.

Що робити, якщо учень випускного класу ще досі не отримав свідоцтво навіть в електронному варіанті та взагалі ще не склав ДПА чи ЗНО. Науковий ліцей Чурюмова за підтримки благодійної організації RocMaidan (США)  продовжує волонтерську ініціативу із забезпечення випускникам із зруйнованих або захоплених окупантами шкіл  проходження річного оцінювання та отримання  державних документів про освіту на базі цієї онлайн школи. Отримано вже  90 заяв. 

Потрібно звернутись на гарячу лінію через будь який  доступний месенджер  і отримати алгоритм подачі документів та безкоштовну менторську підтримку 24/7.

В 2022-23 н.р. в Ліцеї буде 2 освітні програми, одна з яких спеціально для школярів, які знаходяться закордоном  або на ТОТ. Більше : https://sites.google.com/cigs.com.ua/vstup/home

Гаряча лінія Наукового ліцею ім. Клима Чурюмова з питань доступної освіти для тих, хто знаходиться в Україні +380 95 200 85 73 (Viber, WhatsApp,Telegram); для тих, хто знаходиться за кордоном  +380 96 989 65 31 (Viber, WhatsApp,Telegram).

Урядова гаряча лінія з питань освіти для ТОТ: 0 800 504 425.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА