16:17 18.07.2022

Підготовка до єврокубків, великі зміни для МГУ та інші новини футболу

3 хв читати

Липень — час затишшя в європейському футболі, тому більшість повідомлень стосується не ігор, а навколофутбольних подій. Трансфери гравців, призначення тренерів, передсезонні збори та календар стають головними темами для обговорення. Також новини футболу у цей період стосуються єврокубків, які для деяких команд уже розпочалися. Адже ігри відбіркових турів проходять з кінця червня, нехай і без великого розголосу через відсутність гучних імен серед команд, що беруть участь.

Матчі відбору ЛЧ заплановані на такі дати:

  • другий раунд — 19-20 та 26-27 липня;
  • третій раунд — 2-3 та 9 серпня;
  • заключний раунд — 16-17 та 23-24 серпня.

У міру наближення до кінця відбору гучних імен учасників побільшає, тому і кількість пов'язаних з ними новин футболу збільшиться. Те саме стосується й інших єврокубків. 

Розклад єврокубків для українських команд у сезоні 2022/2023

Вже скоро на Лігу чемпіонів та інші єврокубки чекають українські команди. Київське «Динамо» 19 числа зустрічається з турецьким «Фенербахче», а гра у відповідь запланована на 27 липня. Паралельно «Ворскла», яка виборола 5 місце, зіграє проти шведського АІК у Лізі конференцій. Перша гра пройде 21 липня, а друга — 28.

«Зоря», яка стала четвертою, ще не знає імені опонента, оскільки вона приєднається до відбору на раунд пізніше. Те саме стосується і «бронзового» «Дніпра-1», який вийшов у завершальний раунд відбору Ліги Європи. Ці матчі відбудуться 18 та 25 серпня. Якщо дніпряни зможуть пройти — візьмуть участь у груповій стадії ЛЕ, а якщо ні — опустяться до групи ЛК.

Медіагрупа Україна йде: де дивитися ігри та новини спорту

Гучною подією, пов'язаною з футболом в Україні, стало оголошення Ріната Ахметова про відхід з медіаринку. Через набрання чинності «антиолігархічним» законом донецький бізнесмен повідомив, що медіагрупа «Україна» повертає державі мовні ліцензії. Фактично це припинення роботи, оскільки відмова від дозволів означає і відмову від мовлення. Для вболівальників ця подія означає, що канали Футбол 1/2/3, які показували матчі та новини спорту, підуть з ринку. Така ж доля, швидше за все, очікує на загальнодоступну «Україну», яка веде мовлення в мережі Т2, і онлайн-платформу Oll.TV.

Найціннішим для вболівальників активом, доступним лише на каналах Ахметова, були ігри національної збірної. Зокрема, МГУ є ексклюзивним власником ліцензії на показ в Україні матчів Ліги націй УЄФА та чемпіонатів світу. Хто тепер транслюватиме ці турніри — невідомо. Найбільш імовірним є сценарій, за якого сама медіагрупа перепродасть ліцензії іншому мовнику або ж це зроблять організатори турнірів. Можна припустити, що це буде Setanta чи Megogo, оскільки ці фірми — лідери українського ринку трансляцій та новин спорту. У самій медіагрупі «Україна» ще не прокоментували, як саме згортатиме роботу телекомпанія.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА