16:35 22.08.2022

Чемпіонат Іспанії: чого очікувати від сезону 2022/23

2 хв читати

Іспанські вболівальники з нетерпінням очікують на старт національної футбольної першості. Дебютний матч найвищого дивізіону 2022/23 відбудеться 12 серпня, останній — 4 червня наступного року. Минулий чемпіонат Іспанії виявився не дуже захопливим з погляду боротьби за перше місце. У новому сезоні є всі передумови очікувати значно більшої конкуренції.

Головним фаворитом турніру вважається чинний володар титулу «Реал». Однак багато експертів вважають, що підопічним Карло Анчелотті буде непросто другий рік поспіль показувати найвищий рівень результатів. Адже минулого сезону мадридський клуб виграв не лише Прімеру, а й Лігу чемпіонів. Практика показує, що дуже мало команд здатні зберігати надмотивацію після такого успішного виступу.

Одвічний суперник мадридців, "Барселона", навпаки, сповнений рішучості довести, що знову готовий перемагати всіх на внутрішній та міжнародній арені. Друга половина минулого чемпіонату Іспанії дала вболівальникам привід для певного оптимізму. Тренер Хаві вже довів, що здатний поставити красиву, комбінаційну, а головне, ефективну гру. Цього літа він отримав потужне посилення в особі Роберта Левандовського, Рафіньї, Жюля Кунде та Франка Кессьє, тому очікування від каталонців дуже високі.

Турнірна таблиця Ла Ліги: претенденти на єврокубки

"Реал" і "Атлетико" були на трансферному ринку значно менш активними у порівнянні з "Барселоною". З одного боку, це перевага у вигляді зіграного складу, з іншого — посилення конкурента може виявитися надто потужним. Багато хто вже забув, як виглядає турнірна таблиця Ла Ліги без "Реала", "Барси" та "Атлетико" у першій трійці. Підопічні Сімеоне навіть вигравали титул позаминулого сезону, але цього року їхні шанси невеликі. З такими "Реалом" та "Барселоною" розраховувати на першість дуже складно.   

Ще одна інтрига пов'язана з тим, хто займе четверте лігочемпіонівське місце, а також потрапить до ЛЄ та ЛК. Серед головних претендентів:

  • "Севілья",
  • "Вільярреал",
  • "Валенсія",
  • "Реал Сосьєдад",
  • "Бетіс",
  • "Атлетік".

Усі ці команди точно не замахнуться на перемогу у турнірі. Важко навіть припустити, що хтось з них зможе потрапити хоча б у призери, але зайняти високе місце їм цілком під силу. Наприклад, може вистрілити "Вільярреал", який дуже успішно виступив у ЛЧ 2021/22, дійшовши там до півфіналу.

Не менш цікаво поміркувати про нижню частину турнірної таблиці Ла Ліги. Традиційно важко доведеться новачкам. "Жироні", "Альмерії" та "Реалу Вальядолід" належить довести, що їхнє підвищення в класі не було випадковим. Непросто доведеться і клубам, які з труднощами зберегли місце в еліті минулого сезону. Насамперед це "Хетафе", "Мальорка" та "Кадіс".

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

LOBBY CLUB допоможе Стус.Центру створити мультимедійну експозицію та англомовну версію сайту

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА