17:59 12.10.2022

3 жовтня відбулася презентація щорічного рейтингу "ТОП-50 найвпливовіших жінок фінтеху"

3 хв читати
3 жовтня відбулася презентація щорічного рейтингу "ТОП-50 найвпливовіших жінок фінтеху"

У режимі онлайн відбулася презентація щорічного рейтингу Української асоціації фінтех та інноваційних компаній – “ТОП-50 найвпливовіших жінок фінтеху”. Рейтинг створено за підтримки EFSE Development Facility та Фрідом Фінанс Україна.

Історично у фінансовому секторі роль жінок недооцінювалася. Проте наразі в світі, і в Україні у тому числі, існує безліч прикладів успішного лідерства жінок: у фінтех-гігантах, банках, ІТ-компаніях та стартапах.

ТОП-50 найвпливовіших жінок фінтеху 2022 — це проєкт, що покликаний показати приклади успішних жінок і надихнути інших зробити перший крок. Кожна історія, біографія та кейс — це все частина шляху жінки до успіху, який не був простим та мав перешкоди, як шлях кожного з нас. Саме ці реальні історії та приклади мають змогу змотивувати жінок до саморозвитку і реалізації, та в першу чергу показати, що сьогодні кожна має можливість знайти для себе гідне місце серед прогресивних лідерів не лише у сфері фінансів, а й у будь-якій дотичній галузі.

Метою проєкту є демонстрація відкритості ринку та можливостей розвитку для жінок у сфері фінтеху і дотичних галузях, мотивація до самореалізації через приклад успішних кейсів та досягнень найвпливовіших жінок українського фінтеху.

Окрім презентації рейтингу пройшла панельна дискусія з найвизначнішими жінками українського фінтеху.

“Ми впевнені, що розвиток жіночого лідерства у сфері фінансів набиратиме обертів з кожним роком, а історії успіху п'ятдесяти жінок з рейтингу слугуватимуть провідною зорею для інших у сферу фінансів та фінансових технологій. Ми вдячні партнерам за те, що завдяки їх підтримці вже другий рік поспіль УАФІК створює цей важливий для галузі продукт”, — зазначив Ростислав Дюк, Голова Правління УАФІК.

Марина Бартошек, генеральна директорка Фрідом Фінанс Україна підкреслює: “Потрапляння до списку найвпливовіших жінок фінтеху — це відзнака всієї нашої команди. Це означає, що ми на правильному шляху до диджиталізації та ІТ-розвитку фондового ринку України та що скоро інвестиції для українців будуть максимально простими та технічно легкими. Принаймні такою є ціль, якої ми прагнемо у Фрідом Фінанс Україна”.

Результати дослідження показали, що:

  • 72% жінок із списку ТОП-50 є керівницями вищої ланки
  • Досвід роботи усіх представниць ТОП-50 найвпливовіших жінок фінтеху – понад 5 років
  • За цей час 50% представниць здобули досвід роботи на міжнародних ринках
  • 90% жінок, що увійшли до списку, мають досвід роботи понад 10 років
  • 18% обійняли керівні посади через 5 років від початку своєї кар’єри

Переглянути та завантажити рейтинг можна на сайті: https://fintechua.org/woman-in-fintech.

Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній — це неприбуткова організація, що розвиває фінтех-екосистему та підвищує рівень фінансової інклюзії в Україні. Вона об’єднує державні структури, класичний бізнес, стартапи, інвесторів та ком’юніті. Асоціація, що налічує більше 60 мемберів, почала працювати у червні 2018 року.

Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) був створений у 2005 році та має на меті сприяти економічному розвитку та процвітанню в Південно-Східній Європі та Східному регіоні сусідства, інвестуючи в успіх мікро- та малих підприємств, а також у покращення умов життя приватних домогосподарств. Оскільки доступ до фінансових послуг є ключовим для розвитку цього сегменту, EFSE зосереджується на тому, щоб допомогти місцевим фінансовим секторам зміцнити їхню здатність забезпечувати відповідальне фінансування для цієї цільової групи. Паралельно з основною інвестиційною діяльністю, EFSE примножує свій вплив за допомогою своєї Програми розвитку (EFSE Development Facility), в межах якої фонд надає технічну допомогу, навчання та іншу нефінансову підтримку підприємцям та установам.

Фрідом Фінанс Україна — надійний партнер та експерт у сфері інвестування. Компанія є професійним учасником фондового ринку України, який здійснює інвестиційну, дилерську та депозитарну діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА