15:37 02.12.2022

Харківське видавництво "Ранок" тримає фронт просвіти

3 хв читати

У Харківському видавництві "Ранок", незважаючи на постійні ракетні обстріли та нестачу електроенергії, продовжують працювати. Майже рік кропіткої праці всього колективу пішло на створення книжки, щоб підручник з математики для 5-го класу подати на конкурс підручників, який організовує МОН. За підручники для п'ятого класу голосували власне вчителі, які безпосередньо мають уявлення про пріоритети в освіті. Передбачалось, що вже 1 вересня учні почнуть вчитись за цими підручниками.

"Війна дійсно вносить свої корективи та ми не можемо залишити наших дітей та вчителів без основного інструменту в досягненні знань-книг. Як би важко зараз не було в Харкові-увесь колектив працює без зупину. Розвиток економіки регіону, збереження робочих місць, підтримка людей-все це пріоритетне завдання для мене, як керівника Корпорації "Ранок", - говорить видавець, голова наглядової ради корпорації "Ранок" Віктор Круглов.

У липні цього року на своїх сторінках в соцмережах Наталія Піпа - секретар Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, опублікувала пост, де зазначила, що кілька тисяч українських дітей можуть залишитися без підручників для 5-го класу. За її даними, на друк підручників планувалося витратити 1,3 млрд. грн., але через війну цих коштів у бюджеті вже немає.

Завдячуючи долученню Державній науковій установі "Інституту модернізації освіти" та в рамках реалізації ініціативи Дитячого Фонду ООН "ЮНІСЕФ" із забезпечення неперервності освіти та продовження реформи Нової Української Школи-НУШ, видавництво "Ранок" вже у грудні передасть до шкіл підручників з математики для 5-го класу. НУШ-це реформа, яка передбачає створення такої школи, де діти будуть навчатися через діяльність, основна увага спрямована на розвиток компетентностей, а не запам’ятовування фактів. Державний стандарт чітко формулює мету освіти – це всебічний розвиток дитини: її талантів, здібностей, компетентностей та наскрізних умінь. Учень початкових класів має бути самостійним, комунікативним, вміти працювати в команді.

Тому зміни, які зараз відбуваються в освіті, потребують нових підходів щодо організації освітнього простору, а також форм та методів навчання. І саме тому так важливо надати учням та вчителям головний інструмент, який полегшить зміни та сприйняття нового.

"Для нашої команди видавців та для мене особисто було принципове рішення - друкувати підручник саме у Харкові! Попри жахливі втрати, біль і горе, люди в Харкові дали усім українцям приклад незламності та згуртованості. Зараз твориться історія України, нове покоління перероджується й наша навчальна література також є історичною! Пройдуть роки і ці підручники будуть виставлені в музеях, про них будуть говорити в світі, як про символ боротьби за свободу та прагнення до розвитку", - наголошує Віктор Круглов.

Довідка.

Корпорація Ранок - багатопрофільна корпорація, лідер вітчизняного ринку навчальної, методичної та дитячої літератури. Заснована Віктором Кругловим 1997 року (м. Харків).

Видавництво "Ранок" - єдине видавництво в Україні, яке обладнало власний Електронний Логістичний Центр для оперативної доставки продукції в будь-який куточок країни. "Ранок" створений у 1997 році. Сьогодні – лідер українського ринку навчальної, методичної та навчальної літератури. Успішно співпрацює з голлівудськими студіями The Walt Disney Company та Pixar Animation Studios, з провідними видавництвами США, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Бельгії та Іспанії.

Запрошуємо ЗМІ долучитися до висвітлення історичного моменту в освітньому процесі України.

Передача підручників відбудеться 1 грудня о 12.00 за адресою м. Харків, вул. Котельниківська, 5 (Логістичний Центр Ранок)

Акредитація ЗМІ та додаткові питання, коментарі:

Віталій Онищенко +380504684968

[email protected]

Макаренко Анна +380506371509

[email protected]

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА