11:41 13.02.2023

Офіційна позиція IDS Ukraine щодо оголошення АРМА про початок конкурсного відбору управителя корпоративними правами виробника мінеральних вод "Моршинська", "Миргородська", "Аляска", "Aqua Life" та "Воля"

4 хв читати
Офіційна позиція IDS Ukraine щодо оголошення АРМА про початок конкурсного відбору управителя корпоративними правами виробника мінеральних вод "Моршинська", "Миргородська", "Аляска", "Aqua Life" та "Воля"

9 лютого на сайті Національного Агентства з розшуку та менеджменту активів (далі — АРМА) з'явилося оголошення щодо конкурсного відбору управителя для активів виробників мінеральних вод. Зокрема, згадувалися марки, що випускає українська компанія IDS Ukraine — "Моршинська", "Миргородська", "Аляска", "Aqua Life" та "Воля". 

Офіційно повідомляємо, що IDS Ukraine завжди діяла в рамках українського законодавства, забезпечуючи критично важливим продуктом – якісною питною водою населення України протягом багатьох років та особливо під час війни.

Менеджмент компанії занепокоєний початком відбору управляючого для активів найбільшого виробника питної води в країні. Адже з моменту передачі корпоративних прав АРМА в листопаді 2022 року не було зроблено жодних дій з боку компанії, які б вимагали зміни управління IDS Ukraine, у тому числі дотримання всіх накладених обмежень.  

В надскладних умовах, в які потрапила країна та компанія після початку повномасштабного вторгнення, менеджмент продовжував ефективно управляти бізнесом. Не дивлячись на падіння продажів на 29%, компанія зберегла долю ринку по відношенню до минулого року.

Навіть після втрати одного з підприємств в Голій Пристані Херсонської області, IDS Ukraine залишилася найбільшим платником податків у галузі. За 2022 рік компанія перерахувала до бюджетів всіх рівнів 699 млн грн. 

Розуміючи свою відповідальність перед Україною, IDS Ukraine продовжила виробляти якісну питну воду та сприяти подальшому розвитку категорії безалкогольних напоїв. В 2022 році було поновлено випуск негазової води "Миргородська Лагідна", в тому числі для забезпечення гуманітарних потреб країні у цьому продукті.

Загалом в 2022 році IDS Ukraine надала благодійної допомоги на суму понад 100 млн грн. Зокрема, на потреби військових, лікарень, переселенців та на деокуповані території було безкоштовно передано продукції на суму понад 67 млн грн. Компанія продовжує співпрацю з 194 фондами та волонтерськими організаціями, постійно долучається до великих потоків гуманітарної допомоги та самостійно здійснює логістику благодійної продукції в деокуповані регіони. Тільки за січень 2023 року, було передано 120 тис літрів води в Херсон. 

У 2023 році компанія випустила перший в країні енергетик на мінеральній воді "Воля". Першу партію у розмірі 40 тисяч банок безкоштовно отримали захисники України, що знаходяться на передовій. 

Наразі забезпечено роботою і зарплатою 3000 українців, також компанія продовжує виплати всім мобілізованим працівникам — загальна сума виплат у 2022 році склала 18,7 млн гривень. 

Поточна діяльність з виробництва та дистрибуції води відомих українських брендів "Моршинська", "Миргородська", "Аляска", "Aqua Life" та "Воля"  залишається безперервною – в інтересах України та українців. Для управлінської команди це є ключовим принципом останні 20 років, упродовж яких вже відбувалися неодноразові зміни в структурі власників, проте організаційна ефективність бізнесу залишалась сталою. Підтвердженням останнього є беззаперечне лідерство і бездоганна ділова репутація компанії, тому ми переконані у відсутності змін щодо менеджменту компанії і її працівників.

Передача управління  IDS Ukraine іншим особам  навряд чи позитивно вплине на діяльність Компанії. Таке припущення  базується на відсутності успішних кейсів роботи компаній, що потрапили під управління АРМА. 

 

Менеджмент IDS Ukraine сподівається, що держава зацікавлена у збереженні  великого українського виробника води і не допустить змін в структурі менеджменту, який довів свою ефективність в минулому і у нинішніх важких умовах. 

 

Довідка про компанію:

IDS Ukraine — українська група компаній, заснована в 1996 році. Це національний виробник пляшкових вод, до складу якого входить Моршинський завод мінеральних вод "Оскар", Миргородський завод мінеральних вод, дистрибуційна компанія "ІДС" та оператор доставлення води "ІДС Аква Сервіс". Група компаній володіє торговельними марками "Моршинська", "Миргородська", "Аляска", "Аква Лайф" та "Воля". 

IDS Ukraine — лідер ринку бутильованих  вод і має значний вплив на формування і розвиток галузі. Загальна сума капітальних інвестицій, в тому числі у виробництво, за останні 5 років сягає 2,5 млрд грн. IDS Ukraine є найбільшим платником податків та зборів у галузі: 699 млн грн за 2022 р. Надає роботу 3 тис. людей і відіграє значущу роль для таких невеликих міст, як Миргород і Моршин, як основний роботодавець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА