15:55 27.02.2023

Довгоочікувана Ліга чемпіонів: результати, розклад, учасники турніру

2 хв читати
Довгоочікувана Ліга чемпіонів: результати, розклад, учасники турніру

Після зимової перерви міжнародні клубні змагання повертаються. Ліга чемпіонів, результати перших матчів якої поки що не сильно впливають на загальну ситуацію, розпочала стадію плей-офф 14 лютого. Весняну частину сезону відкрили ігри ПСЖ проти Баварії та Мілану проти Тоттенгему. Наступного дня Брюгге грав з Бенфікою, а Боруссія Д – з Челсі.

Наступні матчі першого кола 1/8 фіналу відбудуться 21 та 22-го числа. Ігри-відповіді пройдуть 7, 8, 14 та 15 березня. Саме тоді стануть відомі перші вирішальні результати Ліги чемпіонів: хто проходить до чвертьфіналів, а хто залишає турнір. Українських команд в ЛЧ не буде, оскільки Шахтар, єдиний представник УПЛ, за результатами групового туру понизився до ЛЄ.

Наступні тури Ліги чемпіонів пройдуть в такі дати:

  • 1/4 фіналу – 11, 12, 18 та 19 квітня;

  • 1/2 фіналу – 9, 10, 16 та 17 травня;

  • фінал – 10 червня.

Вирішальний поєдинок ЛЧ відбудеться в турецькому Стамбулі, на стадіоні імені Ататюрка.

Ліга конференцій та Ліга Європи УЄФА теж повертаються: головне про турніри

Через день після Ліги чемпіонів повертаються й нижчі за статусом турніри: Ліга конференцій та Ліга Європи УЄФА. Перші матчі пройшли 16 лютого, також вони відбудуться 23-го числа. Ігри 1/8 фіналу заплановані на 9 та 16 березня, а чвертьфінали – 13 та 20 квітня. Півфінальні матчі пройдуть 11 та 18 травня, а фінал – 31-го числа. Його прийме угорський Будапешт, гра відбудеться на арені імені Ференца Пушкаша.

Особливістю Ліги конференцій та Ліги Європи УЄФА є наявність стадії стикових ігор перед 1/8 фіналу. В ЛЄ участь в них приймають команди, які посіли треті місця в групі ЛЧ, та володарі других позицій в таблиці ЛЄ. Аналогічно і в ЛК грають клуби з третіх сходинок Ліги Європи та других – Ліги конференцій.

Україна в єврокубках: виступи представників УПЛ

В весняній частині єврокубків Україна має двох представників. Шахтар не зміг втриматися в Лізі чемпіонів, тому потрапив до стикових ігор ЛЄ, а Дніпро-1 – до тої ж стадії ЛК. Суперником гірників став французький Ренн, а дніпрян – кіпрський АЕК. Вирішальні матчі цих протистоянь відбудуться 23 лютого. Саме з них стане відомо, хто ж пройде далі.

Обидві українські команди проведуть виїзні ігри, що знижує їх шанси на успіх. Гра Дніпра-1 розпочнеться о 19:45 за київським часом, а Шахтаря – о 22:00. Офіційним транслятором цих ігор в Україні є онлайн-платформа MEGOGO. Матчі можна переглянути на сайті чи в додатку сервісу, оформивши для цього передплату на пакет «Максимальний».

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

LOBBY CLUB допоможе Стус.Центру створити мультимедійну експозицію та англомовну версію сайту

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА