15:48 06.04.2023

Тайвань придбав для Запоріжжя потужне обладнання

2 хв читати

31 потужний генератор для пунктів незламності та інших громадських установ Запоріжжя передав уряд Тайваню спільно з благодійним фондом "Нова надія". Уряд Тайваню відгукнувся на запит міських органів влади щодо допомоги місту з обладнанням.

Для потреб міста придбано та доставлено 31 одиницю:

27 генераторів потужністю 8 кВА,

2 генератори потужністю від 20 до 25 кВА,

2 надпотужних генератори - на 40 кВА.

"Запоріжжя сьогодні є великим містом-прихистком для сотень людей, яким пощастило покинути тимчасово окуповані території. Тому пункти незламності працюють як для багатьох містян, так і для чисельних переселенців. Уряд та народ Тайваню - одні з важливих партнерів й друзів України й, зокрема, Запоріжжя. Переконаний, що партнери й надалі допомагатимуть у забезпеченні нагальних потреб міста", - впевнений Андрій Колесник, голова благодійного фонду "Нова надія".

В обласному центрі працює понад 125 міських пунктів незламності. Через постійні ворожі обстріли енергетичної інфраструктури зберігаються ризики масових відключень, в тому числі й в Запоріжжі. Наявність резервних потужностей для різних установ міста є надважливою.

"Двадцять сім отриманих генераторів вже встановлено в запорізьких пунктах незламності, облаштованих на базі територіальних інформаційних центрів. Ще один генератор незабаром буде під'єднано у гімназії № 101. Завдяки цьому тут теж запрацює повноцінний пункт незламності - вже двадцять другий у Шевченківському районі. Ми дякуємо уряду Тайваню та міністру закордонних справ доктору Джозефу Ву за підтримку", - підкреслив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Під час передачі обладнання Юлій Бєлов, член правління благодійного фонду "Нова надія", заявив, що в місті завдяки співпраці з урядом Тайваню, буде реалізована ще низка проєктів.

"Зараз ми визначаємо, які галузі є найбільш вразливими та потребують допомоги в частині обладнання або переоснащення. Зокрема, тайванська сторона розглядає можливість участі у проєктах в галузі медицини та освіти", - уточнив Юлій Бєлов.

#MofaTaiwan

#ROCEmbassiesAndMissionsAbroad

#ROCTaiwanEmbassiesAndMissionsAbroad

#EmbassiesAndMissionsAbroadTaiwan

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА