10:00 23.05.2023

Відбудова України не можлива без повернення українців додому

2 хв читати
Відбудова України не можлива без повернення українців додому

Київ, 23 травня 2023. Під час загальних зборів членів Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування було прийнято рішення про запуск проекту "Візія – 2033", який повинен забезпечити Україну трудовими ресурсами в найближчі десять років та допомогти повноцінному відновленню країни після війни. Крім цього, новий проект сформує розуміння того, яке  майбутнє українці хочуть отримати в своїй країні, в яких умовах вони хочуть жити та ростити дітей. Саме ця уява стане основним стимулом для повернення з-за кордону наших співвітчизників. Також в рамках "Візії-2033" планується залучення трудових ресурсів з інших держав, їхній соціалізації в Україні та перетворенню на "політичних українців".

Для вирішення цього кола завдання будуть залучені науковці та найкращі фахівці з трудової  та міжнародної міграції, а також будуть опрацьовані та втілені найкращі зразки міжнародного досвіду з цієї проблематики. Найближчим часом розпочнеться широке експертне обговорення, що буде підкріплюватися  інформаційною компанією,  метою якої стане просування тез та ідей щодо бачення  країни, в якій хочуть жити українці та науково обґрунтовані кроки стосовно роботи з трудовими ресурсами. До обговорення планується долучити широке коло політиків, експертів та громадських діячів для того, аби незабаром отримати дієві рішення по збереженню українського трудового потенціалу.

"Повоєнна Україна має визначити пріоритетом номер один повернення українських громадян, які залишили країну через війну, а також їхню реінтеграцію в українське суспільство. Але й цього буде недостатньо, і без залучення іноземних трудових мігрантів заради поповнення робочої сили теж не обійтись. Це розуміють провідні фахівці – демографи, які виступають за те, аби нова міграційна політика була спрямована на збалансування критичної демографічної ситуації, яка загрожує майбутньому України", - сказав Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Довідка:

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування є неприбутковою громадською організацією, що опікується питаннями та проблемами, пов’язаними з працевлаштуванням за кордоном громадян України. Членами асоціації є незалежні приватні компанії, що надають послуги у сфері міжнародного працевлаштування. Асоціація існує заради координації зусиль всіх учасників ринку працевлаштування за кордоном та ефективного захисту інтересів українських працівників, що працюють за межами України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА