09:00 14.06.2023

Криптопозики: як запозичити криптовалюту?

6 хв читати
Криптопозики: як запозичити криптовалюту?

В глобальному сенсі криптопозика практично не відрізняється від займу у традиційному фінансовому секторі. Це ефективний інструмент, який дозволяє отримати кошти для задоволення потреб у криптопросторі.

В основі криптокредитування лежить досить проста концепція: позичальники можуть використовувати свої криптоактиви для отримання позики у фіаті або стабільній валюті, тоді як кредитори надають активи, необхідні для отримання позики, за узгодженою відсотковою ставкою. Це також може працювати у зворотному порядку, коли позичальники використовують фіатні або стабільні монети для запозичення криптоактивів.

Деякі криптоінвестори активно користуються цим інструментом та отримують під заставу своїх активів (найчастіше BTC) інші криптовалюти або стейблкоіни, які успішно реінвестують, щоб отримати ще більший прибуток.

В сучасних умовах практично кожен криптоентузіаст, який отримує криптозайми, робить це з метою реінвестицій та подальшого збільшення свого капіталу.

Переваги криптопозики

З появою криптокредитування корисність цих активів значно зросла. Статичні інвестиції тепер можуть генерувати пасивний дохід для кредиторів, а позичальники можуть або отримувати фіатні гроші без необхідності ініціювати їхній продаж, або отримувати криптоактиви для торгівлі, арбітражу та створення ринку. Це суттєві поліпшення, як для окремих осіб, так і для великих інституційних інвесторів.

Наразі позика криптовалюти – це дуже популярна послуга, яка має низку незаперечних переваг, зокрема:

  • Доступність. Ваш дохід та місце роботи не мають значення. Як би це дивно не звучало, для отримання криптозайму не потрібна інформація по вашій кредитній історії. Жодних рейтингових систем, довідок про доходи та історій трудової діяльності. Таким чином, отримати кредит у цифрових активах можуть навіть користувачі з поганою кредитною історією та низьким прибутком. Головне – наявність цифрових активів, які можна залишити у якості застави. 
  • Швидкість укладання угоди. Як правило, процес отримання кредиту у цифрових активах не перевищує 10-15 хвилин.
  • Гнучкі терміни погашення. Ви самі вказуєте строк, протягом якого криптопозика має бути закрита.
  • Безкоштовне дострокове погашення. Закрити кредит можна будь-якої миті без жодних додаткових витрат. Розмір відсотків залежатиме від тривалості використання позики.
  • Вільне використання позикових коштів. Ви можете спокійно виводити їх на різні біржі, гаманці, купувати на них інші активи тощо.
  • Низькі відсоткові ставки. У середньому відсоток платежів у криптовалюті варіюються в діапазоні від 2% до 11%.
  • Можливість вибору криптовалюти для позики. У якості інструменту кредитування можна обрати будь-яку популярну монету, наприклад, BTC, ETH та інші.

Якщо розглядати криптозайми у якості інструменту отримання додаткового прибутку, то розмір вашої вигоди напряму залежатиме від прибутковості інвестованих позикових коштів, а також від зростання ринкової вартості заставного активу.

Як отримати криптозайм?

Для того, щоб взяти криптовалюту в кредит, потрібно зареєструватися на централізованій криптовалютній біржі та пройти процедуру ідентифікації особистості (KYC). Головне – обрати для цього надійну та безпечну платформу. Ідеальний варіант - найбільша європейська централізована криптобіржа WhiteBIT. Це місце, де можна купити криптовалюту на максимально вигідних умовах. На цей час на біржі представлено понад 350 торгових пар, 270+ активів та 6 державних валют.

Після реєстрації на сайті біржі WhiteBIT вам потрібно:

  1. Визначитися з тим, які цифрові активи ви хочете залишити у заставу, а які отримати у якості позики.
  2. Вирішити, на скільки днів ви хочете отримати позику. Відсоткова ставка у криптокредитуванні зазвичай нараховується щогодини, тому підсумкова сума виплат за відсотками залежатиме саме від цього.
  3. Коли всі дані будуть вказані, натисніть кнопку «Отримати позику». Після цього позикові цифрові активи надійдуть на ваш електронний гаманець. Ними можна розпоряджатися на власний розсуд: торгувати на них, купувати інші активи, виводити на гаманець та ін.

Після оформлення позики ви повинні погасити кредит протягом терміну його дії, після чого можна буде отримати заставну крипту назад.

Здебільшого криптозайми використовуються для трейдингу, збільшення розміру інвестицій, а також для різних Earn активностей, таких як стейкінг, фармінг, launchpool та ін. На отриманні кошти можна купити криптовалюти, які в перспективі можуть принести чималий профіт.

Єдиним ризиком криптокредитування є ймовірність вчинення кіберзлочинів через недостатній рівень контролю порівняно з традиційними кредитними продуктами. WhiteBIT в цьому плані є однією з найнадійніших бірж. Вона забезпечує високий рівень безпеки за умови дотримання користувачем елементарних правил користування біржею. WhiteBIT зберігає 96% цифрових активів на холодних гаманцях й використовує Web Application Firewall (WAF) для блокування хакерських атак. Це означає, що ваші кошти завжди будуть в безпеці. WhiteBIT повністю відповідає найвищим вимогам до безпеки та входить у трійку бірж за надійністю з найвищим рейтингом ААА.

Де купити криптовалюту?

Сучасним трейдерам та інвесторам важко серед великої кількості пропозицій знайти справді надійну платформу, яка створить сприятливі умови для заробітку на крипті. Якщо ви не знаєте, де купити криптовалюту, радимо вам звернути увагу на WhiteBIT. Це найбільша криптовалютна біржа Європи, яка дозволяє проводити операції з величезною кількістю цифрових активів, включаючи найпопулярніші: BTC, ETH, LTC і DOGE. За допомогою WhiteBIT можна, як купити криптовалюту за фіатні кошти, так і обміняти один токен на інший. Наразі на біржі зареєстровано близько 4 мільйона користувачів.

На відміну від більшості криптобірж WhiteBIT не змушує нових клієнтів заповнювати величезні форми під час реєстрації. Достатньо ввести e-mail, пароль та ID реферер (якщо він є). Після підтвердження адреси електронної пошти можна користуватися торговим функціоналом.

Інтерфейс платформи не перевантажений зайвими функціями. Навіть якщо ви не знаєте як і де купити криптовалюту, з WhiteBIT ви швидко зорієнтуєтеся.

Перспективи криптозаймів

Криптокредитування - один з найперспективніших напрямків роботи в криптоспільноті, який до того ж дуже стрімко розвивається. Щорічно кількість учасників у цій сфері зростає, а значущість позик у криптовалюті збільшується. Як запевняють експерти, у майбутньому криптокредити дійсно можуть скласти серйозну конкуренцію банківським позикам, оскільки мають низку незаперечних переваг, включаючи швидкість оформлення, низькі комісії та доступність для кожного користувача.

Саме тому сучасні криптоентузіасти часто заохочують «HODL» (тримати) свої активи, зберігаючи їх у гаманці доти, доки ціна обраної валюти не зросте. Це ідеальний спосіб примножити свої інвестиції в цифрову валюту. Криптозайми не тільки дозволять вкладникам отримувати відсотки на свої криптозапаси, а й дадуть позичальникам можливість розкрити цінність своїх цифрових активів, використовуючи їх у якості застави під час отримання позики.

Висновки

Криптокредитування - це простий та дуже ефективний інструмент, який в умілих руках може допомогти інвестору отримати додатковий прибуток. Найбільшу користь він може принести трейдерам, які дотримуються стратегії накопичення HODL. Отримання криптовалюти в кредит дозволяє перерозподілити активи у своєму портфелі та підібрати для себе найкращі умови для заробітку (наприклад, взяти на позикові гроші монети, які дають хороші відсотки по стейкінгу).

Якщо ви хочете долучитися до світової криптоспільноти, але досі не знаєте, як придбати криптовалюту, скористайтеся послугами найбільшої європейської криптобіржі WhiteBIT. Великий вибір криптовалют та пар для обміну та торгівлі, помірна комісія, а також можливість персоналізації інтерфейсу веб-версії під власні потреби дозволили WhiteBIT виділитися серед інших криптобірж. Торгівля проходить без затримок, а транзакції проводяться за лічені секунди.

Один з головних пріоритетів WhiteBIT - безпека коштів клієнтів. Зберігання активів на холодних гаманцях, двофакторна аутентифікація та інші системи блокування хакерських атак також вселяють довіру. Біржа WhiteBIT використовує антифішингові системи, щоб захистити облікові записи своїх користувачів від шахраїв.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА