09:27 19.06.2023

Переможці топ-ліг та єврокубків: останні новини футболу

3 хв читати

Футбольний сезон у Європі добіг кінця, тому вже можна підводити його підсумки. Завершилися як більшість національних ліг, так і єврокубки. Останні новини футболу пов’язані саме з їх фіналами. У Лізі Європи, вирішальний матч якої відбувся 31 травня, перемогу отримала «Севілья». Вона здолала «Рому» у серії пенальті, завоювавши рекордний 7-й Кубок УЄФА. Усі ці трофеї іспанський клуб виграв вже у 21 столітті.

Фінал Ліги конференцій відбувся 8 червня. У ньому зустрілися «Фіорентина» та «Вест Гем». Команди не забивали у першому таймі, обмінялися забитими м’ячами у середині другого, тому всі вже готувалися до додаткового часу. Але на 90-й хвилині лондонський клуб вийшов вперед, вигравши перший трофей за 43 роки.

Третій єврокубковий фінал теж був «італійським». У Лізі чемпіонів змагалися «Інтер» та «Манчестер Сіті», які 10 червня стали головними фігурантами останніх новин футболу. Англійський клуб нарешті здобув довгоочікуваний трофей, обігравши суперника 1:0 після шаленого удару Родрі у 2 таймі. Таким чином, хоча італійські клуби приймали участь у фіналах усіх трьох єврокубків, у жодному з них вони не досягли перемоги.

«Наполі» – чемпіон Італії, а «Сіті» виграв АПЛ

Клубний сезон в топ-5 лігах завершився зовсім нещодавно, проте деякі переможці чемпіонатів визначилися достроково:

  • «Наполі» виграв Серію А ще 4 травня, оформивши перемогу у 33 турі;
  • «Барселона» перемогла в Ла Лізі 14 травня, за результатами 34 туру;
  • «Манчестер сіті» виграв АПЛ 20 травня, після 35 туру змагань;
  • ПСЖ оформив чемпіонство в Лізі 1 22 травня, після 36 туру.

Єдиним з топ-5 чемпіонатів, у якому інтрига зберігалася до останньої хвилини заключних матчів, стала німецька Бундесліга. Після 33 туру турнірний залік очолювала «Боруссія» з Дортмунда, якій потрібно було обігрувати «Майнц» або сподіватися на невдачу «Баварії». Проте мюнхенці переграли «Кельн» 2:1, а дортмундці ледь вирвали нічию 2:2. Оскільки команди фінішували з рівною кількістю очок (по 71), переможцем стала «Баварія», завдяки кращій різниці голів (+54 проти +39).

Топові футбольні матчі повернуться у липні

По завершенню сезону клубний футбол йде на паузу, проте вболівальникам є що подивитися. Адже у першій половині червня проходять футбольні матчі відбору на чемпіонат Європи, який відбудеться у 2024 році, а також спаринги національних команд. Після цього поєдинків з гучними афішами доведеться почекати близько місяця. Адже вже в середині липня розпочнуться основні кваліфікаційні раунди єврокубків.

Україну у відборі Ліги чемпіонів представить «Дніпро-1», який завоював срібні медалі. Його перший матч відбудеться 25 або 26 липня. У кваліфікації Ліги Європи виступить «Зоря» — бронзовий призер УПЛ. Її перша гра запланована на 24 серпня. У футбольних матчах Ліги конференцій зіграють «Ворскла» та «Динамо». Їх перші ігри в єврокубках заплановані на 27 липня та 10 серпня відповідно.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА