17:03 20.06.2023

Робимо театр у вашому місті доступним для людей з порушенням зору

2 хв читати
Робимо театр у вашому місті доступним для людей з порушенням зору

25 червня у Хмельницькому театрі імені М. Старицького відбудеться вистава “Кайдаші” за повістю І.Нечуя-Левицького з аудіоописом. Аудіоописовий коментатор пояснює те, що відбувається на сцені, аби люди з порушенням зору могли повністю прожити досвід глядачів, які порушень зору не мають. Запрошуємо вас відвідати виставу разом з нами!

Пригадайте історію Кайдашевої сім’ї: це надзвичайно яскраві, динамічні та життєві герої. Люди з порушенням зору матимуть можливість познайомитися із ними через виставу завдяки послузі аудіоопису, приємно провести вечір та бути в театрі автономними й не залежати від допомоги інших людей.

Адаптований показ вистави можливий завдяки проєкту “Запровадження послуги аудіоопису для осіб з порушеннями зору в обласних театрах Вінниці, Рівного та Хмельницького” за підтримки Український культурний фонд. Ця вистава — одна з 12, які відбудуться у театрах України впродовж наступних кількох місяців. 

Додатково: Аудіоопис – це словесний коментар подій, вистав, фільмів, який дає можливість незрячим та слабозорим людям краще зрозуміти, що відбувається довкола. Аудіоопис вистав, зазвичай, відбувається наживо, оскільки кожна вистава унікальна, а аудіоопис можна зробити лише в паузах між словами акторів.

Запрошуємо вас відвідати виставу “Кайдаші”, щоб задокументувати таку ініціативу як аудіоопис театральної вистави й поспілкуватися з тими, хто її втілює, та з тими, для кого це робиться. 

Любомир Покотило, керівник проєкту        
[email protected]         
067 711 94 69

 Валерія Діденко, комунікаційна менеджерка
[email protected]

Стежте за новинами проєкту на fb-сторінці
https://www.facebook.com/AD.Slovom 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА