15:39 07.07.2023

Газорозподільні компанії надали 411 млн грн допомоги містам та ЗСУ

2 хв читати
Газорозподільні компанії надали 411 млн грн допомоги містам та ЗСУ

З початку російського вторгнення газорозподільні компанії, що працюють під брендом РГК, надали допомогу у вигляді прямого фінансування, гуманітарної допомоги, допомоги містам і виплат мобілізованим на суму, що перевищує 411 млн грн.

Газовики опікуються понад 30-ма військовими частинами ЗСУ та ТРО, у яких служать їхні колеги. Пряма допомога для них перевищила 78 млн грн. Найбільше коштів – 31,8 млн. грн – в ході постійної акції "Авто для ЗСУ" спрямовано на придбання, ремонт і передачу автомобілів. Для військових закуплено понад 220 потужних позашляховиків та містких і надійних бусів. Кожну автівку газовики відремонтували, заправили та доукомплектували. Також зі своїх автопарків газорозподільні компанії передали десятки одиниць будівельної та інженерної техніки.

Вагома складова підтримки військових - придбання БПЛА, оптичних прицілів, приладів нічного бачення, амуніції. На це спрямовано понад 17 млн грн. Зокрема, наприкінці 2022 року газорозподільні компанії, що працюють під брендом РГК, профінансували придбання для одного з підрозділів ударного безпілотника "Тор" вартістю 1,7 млн грн. Зараз РГК спільно з благодійним фондом "Повернись живим" проводять збір 1 млн грн для придбання тренажера протитанкового ракетного комплексу (ПТРК). Завдяки йому бійці ЗСУ навчаться користуватися ПТРК "Корсар" та знищувати ворожу бронетехніку та гелікоптери.

Також під час акції "Зігріємо наших" заводи RGC Production виготовили понад 1600 пічок-буржуйок. Вони допомогли зігрітися тисячам українських військових, а також обігрівали об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні.

Ще один напрямок – відновлення інфраструктури на деокупованих територіях, а також у містах і селищах, що постраждали від бойових дій. Крім ремонту газових мереж, газорозподільні компанії допомагали відновлювати школи, мости та інші споруди. Серед іншого, газорозподільні компанії, що працюють під брендом РГК, передали АТ "Херсонгаз" шість спеціалізованих авто для відновлювальних робіт. Вони укомплектовані генераторами, зварювальними апаратами, витратними матеріалами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА