13:42 08.08.2023

"Запоріжсталь" передала лікарням міста медикаменти на 5 млн грн і продовжить надавати допомогу

2 хв читати
"Запоріжсталь" передала лікарням міста медикаменти на 5 млн грн і продовжить надавати допомогу

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" у рамках гуманітарної ініціативи групи "Метінвест" "Рятуємо життя" передав міським лікарням Запоріжжя чергову партію медикаментів загальною вартістю близько 5 млн грн.

Згідно з пресрелізом підприємства, шість міських лікарень Запоріжжя отримали близько 25 тисяч упаковок медпрепаратів.

Уточнено, що в рамках ініціативи "Рятуємо життя" медикаменти надали міжнародні донори проєкту, логістику життєво важливого вантажу забезпечено у взаємодії з компанією "Метінвест", Благодійним фондом "Дигнітас" за особистої підтримки президента Protez Hub Антоніни Кумки.

У переліку наданих препаратів - антибіотики, протизапальні, знеболювальні, антибактеріальні засоби, нейролептики, засоби для місцевої анестезії та інші препарати. Здебільшого їх використовуватимуть для терапевтичного лікування, надання невідкладної допомоги, проведення операцій та реанімаційних заходів. Перелік медпрепаратів було визначено відповідно до потреб закладів.

"Від самого початку повномасштабного вторгнення "Метінвест" створив гуманітарний проєкт "Рятуємо життя", і одним із його напрямів є забезпечення лікарень медобладнанням та ліками. Завдяки залученню партнерів з усього світу, ми системно доставляємо необхідні ліки до українських лікарень. Ця допомога рятує життя - і ми її продовжимо", - зазначив генеральний директор комбінату "Запоріжсталь" Роман Слободянюк, якого цитує пресслужба.

Загалом за 17 місяців війни лікарні міст присутності "Метінвесту" - Запоріжжя, Кривого Рогу, Кам'янського, Покровська та Авдіївки - отримали від компанії медобладнання, медикаменти та витратні матеріали більш ніж на 200 млн грн.

Окрім допомоги з наданням медикаментів "Запоріжсталь" забезпечує потреби лікарень Запоріжжя та Дніпропетровської області в медичному кисні, який також використовується для лікування захворювань дихальних шляхів, серцево-судинної системи, під час хірургічних втручань тощо. Лише за червень 2023 року металурги безоплатно відвантажили лікарням Запорізької та Дніпропетровської областей майже 57 тонн, а за перше півріччя - 420 тонн.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА