13:43 17.08.2023

Стартує VI фестиваль Bouquet Kyiv Stage-2023

4 хв читати
Стартує VI фестиваль Bouquet Kyiv Stage-2023

Відкриття VI фестивалю Bouquet Kyiv Stage-2023\Дата: 17 серпня,
Місце: Національний заповідник "Софія Київська"

Слідкуйте за новинами та шукайте детальну програму фестивалю тут:

https://bouquetstage.com/

https://www.facebook.com/bouquetstage/  

https://www.instagram.com/bouquetkyivstage

17.00 Акція “Червона калина” 

Bouquet Kyiv Stage-2023 стане вдячністю нашим захисникам і, зокрема, митцям, які сьогодні захищають Україну на фронті. Фестиваль розпочнеться з акції “Червона калина”, що вшанує пам’ять про митців, які віддали своє життя за Україну у великій війні. О 15:00 у саду Софії Київської висадять дерево калини. Акцію супроводжуватиме спів хору хлопчиків та юнаків Київського державного музичного ліцею імені Миколи Лисенка.
"На жаль, багато митців віддали за Україну найдорожче – своє життя, і це непоправна втрата для їх рідних, друзів та української культури в цілому. Сьогодні ці Герої мали б бути учасниками нашого фестивалю, чи представляти українську культуру світу, чи створювати нові проєкти, але їхнє життя обірвала війна. Життя Митців, загиблих на великій війні, продовжується в їхніх творах, у нашій відповідальності перед ними та нашій світлій пам'яті про них", — зазначають організатори — команда культурного центру Дом "Майстер Клас".
18.00 Концерт- відкриття “Agnus Dei”
 

Музичну програму у Софійському соборі відкриє концерт музики українських композиторів "Agnus Dei" у виконанні знаної скрипальки Мирослави Которович та зіркового сопрано Сусанни Чахоян в супроводі камерного ансамблю "АРТЕХАТТА". Диригент - Оксана Мадараш.

Також цього дня стартують майстер-класи з вибійки та створення спільного унікального рушника за цією технологією XII століття. Майстер класи проходитимуть протягом чотирьох днів фестивалю.
19.00 Бесіда під Ясенем з Пітером Померанцевим, модерація: Євгеній Уткін & Сергій Кошман
20.00 Концерт Imagine, Назгуль Шукаєва

Завершить програму першого дня Bouquet Kyiv Stage 2023 17 серпня о 19:30 джазовий концерт Imagine у виконанні джазової співачки Назгуль Шукаєвої  у супроводі Національного президентського оркестру (диригент - Максим Гусак) у Софійському саду. У програмі - світові джазові стандарти та українські хіти.

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage пройде вшосте і триватиме з 17 по 20 серпня. Тема цьогорічного фестивалю — "Дорогу підкорює той, хто іде!". Повна Програма фестивалю
Bouquet Kyiv Stage-2023 традиційно складатиметься з музичної, виставкової, театральної, екскурсійної, дитячої, кінопрограми та бесід під ясенем. Впродовж чотирьох днів фестивалю будуть представлені мистецькі проєкти, більшість з яких була створена під час великої війни, тому вони мають особливу цінність. У фестивалі візьмуть участь митці, які сьогодні знаходяться в лавах ЗСУ, та ті, хто в тилу активно пропагують українську культуру.   

Загалом у музичній частині фестивалю відбудеться 12 концертів.  19 серпня стане Днем Музики Валентина Сильвестрова, який об’єднає фортепіанну, вокальну, хорову й електронну музику видатного композитора. А фінальним акордом 20 серпня о 19:30 буде концерт до 30-річчя ансамблю солістів "Київська камерата", присвята Валерію Матюхіну (1949-2023).

Цьогорічний КіноБукет  сформований за загальною темою "Культура vs війна" та включатиме понад 30 фільмів. Серед них 25 короткометражних стрічок, прем’єри документальних фільмів про митців на війні з циклу "Культура vs війна" (19 серпня о 18:00)  - Сергія Жадана, Тараса Компаніченка, Влади та Костянтина Ліберових, а також допрем’єрні покази повнометражних картин "Я і Фелікс" Ірини Цілик (18 серпня о 17:30), "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова (20 серпня о 12:00) та "Відблиск" Валентина Васяновича (20 серпня о 18:00). У рамках проекту "Культура vs війна" буде представлена фотовиставка Влади та Костянтина Ліберових та фотовиставка кіно оператора Сергія Михальчука, який зараз служить у лавах ЗСУ. 
Театральна програма представлена виставою “У темряві” за участі Катерини Кістень та Ігоря Рубашкіна (19 серпня о 15:00). 

Екскурсійна програма (20 серпня о 16:00) відкриє таємниці Софійського собору та розповість його тисячолітню історію. Екскурсійна програма пройде у музичному супроводі ансамблю Благовість 
Також на Bouquet Kyiv Stage у суботу та неділю пройдуть дитячі майстер-класи з виготовлення оберегів для наших захисників. 

Цьогоріч у бесідах під ясенем візьмуть участь митці, які сьогодні захищають Україну безпосередньо зі зброєю в руках, а також ті, для кого зброєю є мистецтво. Серед учасників бесід будуть також волонтери і громадські діячі.
"Сьогодні ми проходимо історичний, героїчний марафон. Ми не знаємо, який ще шлях попереду, однак наша ціль – це 603 628 км2 вільної України. Щоб подолати цю дистанцію, ми маємо бути сильними, зібраними, цілеспрямованими, і добігти до фінішу всі разом, підтримуючи один одного. Дуже важливо, що цей шлях від початку війни пліч-о-пліч ми пройшли з митцями, які створили багато світлих і життєствердних проєктів, – в цьому наша сила та єдність", говорять про Bouquet Kyiv Stage-2023 його організатори — команда культурного центру Дом "Майстер Клас".

Вхід на фестиваль традиційно за вхідним квитком у музей “Софія Київська”. Реєстрація потрібна лише на концерти, які відбудуться у Софійському соборі.
Просимо підтвердити свою участь:

Анастасія Бондарчук, [email protected]  +380973944956   

Слідкуйте за новинами та шукайте детальну програму фестивалю тут:

https://bouquetstage.com/

https://www.facebook.com/bouquetstage/  

https://www.instagram.com/bouquetkyivstage

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА