15:44 23.08.2023

"Метінвест" придбав для воїнів "Азова" партію авто та обладнання на 40 млн грн

2 хв читати
"Метінвест" придбав для воїнів "Азова" партію авто та обладнання на 40 млн грн

Гірничо-металургійна група "Метінвест" у межах мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова придбала для бригади спецпризначення "Азов" Національної гвардії України авто та обладнання загальною вартістю 40 млн грн, частину допомоги вже передано захисникам.

Як повідомляють у пресрелізі компанії, до чергової партії допомоги увійшли вісім повнопривідних пікапів, 30 автономних зарядних станцій EcoFlow, 30 терміналів супутникового зв'язку Starlink, п’ять лазерних далекомірів і десять біноклів.

Також буде передано ще 100 тепловізорів військового призначення та п’ять тепловізійних прицілів від Archer - їх доставка очікується найближчим часом. Ця модель оптики вважається однією з найкращих у світі, вона перебуває на озброєнні багатьох армій. Обладнання дуже точне й витримує складні умови експлуатації.

"Щодо EcoFlow, то потреба в них на фронті не залежить від сезону. Це незамінна техніка для перезарядки батарей, дронів, тепловізорів, телефонів, рацій у місцях, де немає електрики або потрібно зберігати тишу. Тому, наприклад, генератори тут використовувати не можна. Крім того, на передовій дуже потрібен зв'язок. Щоб наші воїни мали його в місцях, де знищено станції та передавальні антени, ми передали партію старлінків", - пояснює керівник проєктного офісу генерального директора групи "Метінвест" Олександр Водовіз, слова якого наводить пресслужба.

Зі свого боку представник "Азова" зазначив, що повнопривідні пікапи також стануть важливим посиленням для бригади. На лінії вогню життя автомобілів нетривале, тому дуже важливо своєчасно оновлювати парк техніки. Зазвичай її використовують для переміщення бійців між позиціями, перевезення вантажів та евакуації поранених захисників.

Загалом від початку повномасштабної війни в рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова "Метінвест" спрямував на підтримку війська 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА